ninjafisken en blogg om mitt liv och min vardag

Alla inlägg under april 2013

Av Cattis - 12 april 2013 16:43

Idag så tänker jag börja med ett tråkigt inlägg för att sedan avsluta med lite gladare nyheter.




 

Mammas älskade hund har blivigt gammal och sleten och var därför tvungen att åka till Vetrenären och få en spruta så han fick somna in igår.  

 

Jag saknar honom så mycket, men tyvärr så e de ju livets gång man föds man lever åldras och till sist dör man.

 

Bosse blev 11½ år gammal gamm pojken   

Du var en mycker speciell hund, du älskade att jaga gran katterna men aldrig dina kamrater hemma.

 

Och du älskar att åka bil ända sen du va valp, och mörkrädd var du med och inte speciellt modig av dig, några ggr det var fullt i soffan och du ville med få plats så hittade du alltid en möjlighet att få en plats du med och det var på alla   

 

 

Vila i frid älskade Bosse Bus   

Nu får du vara tsm med din bror och sin syster och kanske någon annan av dina kullsyskon.

 

Jag kommer alltid att älska och sakna dig   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idag på jobbet har de vare lungt, vi började dagen med fika som vanligt o så surrade vi en del.

 

 

Efter fikat klippte vi repotage som vi i vanliga fall gör på torsdagar.

Jag hittade några bra repotage.

 

 

Efter att ja va klar med det så satte jag mig och fortsatte med recepten, och nu kom ja ju på de att jag skulle ju lägga upp här när jag var klar... men tyvärr så glömde jag bort mig så jag tog inte med min usb hem från jobbet.

 

 

 

Men på måndag så ska jag väl försöka komma ihåg så jag kan lägga upp det här.

 

Tyvärr kan ja ju inte göra en kopia hemma för jag har inte word på min dator  

 

 

Men iaf på eftermiddagen så kom min älskade Jossan på jobbet.

Och vi fortsatte att jobba med att få ihop lite frågor om Timrå till en frågeslinga.

 

Och ibland har vi hittat frågor på en gång o ibaland så har de tage en stund att hitta någe intressant.

 

 

Efter att vi tyckte att vi var klara för dagen vid 13.30 ca så satte vi oss en stund vid min dator och spelade Backpacker 3.

 

Det är ett riktigt kul spel för den som gillar att resa jorden runt fast i ett spel istället för att göra det irl eller bara för den som är sugen att få veta mer och även pröva på olika jobb.

 

Idag fick vi pröva på någe jobb om spel, vi fick svara på en del frågor om olika spel och vi klarade nästan alla frågor så vi fick det jobbet.

 

 

 

HÄR kan du läsa lite mer om Backpacker 3

 

 

Detta spel är det som jag har.

 

Men vi han tyvärr inte att spela så länge för de va ju dags för 2 fika sen och uppläsaning av repotagen som vi klippt.

 

Alla i gruppen får läsa igenom veckans skörd av Sundsvalls tidning och klippa ut det som var och en tycker är intessant och så får vi skriva namn på alla repotage för att veta vem som klippt ut vad.

 

 

Efter fikat han Jossan och jag spela ca 10-15 min innan det var dags att gå hem för dagen.

 

 

O nu e de äntligen HELG igen och mina planer för helgen är att städa, diska och tvätta o så klart en tripp på Birsta för o se om ja kan hitta ett par nya gympa dojjer eftersom min lilltå på höger fot fått för sig att den ska somna när jag har mina nuvarande gympaskor.

 

 

 

 

 

Ha de gött

 

På återseende

 

 

 

 


Av Cattis - 9 april 2013 22:04

Idag har jag träningsvärk i mina armar efter Affro dansen igår, och de kännes ju lagomt kul när man va på vattengympan idag..de känns precis vart mina biceps muskler sitter =)

 

Men inte ska ja klaga för nu vet ja ju att jag har gjort en övning som gjorde att ja träna musklerna på ett annat sätt än vad jag är van vid.



Lite som ja känner idag är att skulle Korpen byta dag på Affro dansen så skulle ja nog gå på de för jag tycker att de e kul även om ja e urusel på att hänga med o känner mig nästan som en stel pinne när jag ska dansa.

 

 

 

 

Men men sånt e livet ibland.

 

Idag på jobbet har de vare en lugn o skön dag, först så fick ja för mig att ja skulle cykla till jobbet o mycket riktigt de gjorde ja men de va ganska kallt om skallen eftersom min tunna mössa var kvar hos gubben o min andra mössa blir så knölig under cykelhjälmen.

 

O ja vill inte cykla utan hjälmen, för de får mig o tänka tbx i tiden då jag absolut inte ville använda hjälm och vad som hände.

 

Som när jag gick i 5:e klass vurpade jag med cykeln och slog ut min framtand, visst jag kanske inte hade klarat tanden för jag tror att ja slog tänderna i styret när ja vurpade men ändå bara tanken..

 

O en annan gång så hade jag fått en gammal cykel av min farbror och den cyklade ja på då o då men ja skulle ha kollat igenom den för en dag när jag skulle cykla till bussen så försvann fotbromsen mitt i en backe o då va de som tur va inte en assfalts backe utan typ en stig men iaf så helt plötsligt så slog trampan bara runt och jag hade ingen broms alls och cyklen bara for ner för backen med mig på... min första tanke var att försöka välta cyklen med de gick inte på någe vis, fråg mig inte varför men ja kunde inte helt enkelt.

 

 

Men iaf så vurpade jag med cyklen ca en meter från ett träd, och när jag väl lyckas trassla mig ur cykeln som ja lyckadess trassla mig in i på någe vis...o så skulle ja gå hem med cy´keln o de för jag fick ju så ont i min högra tumme men iaf när jag reser mig upp o ska ta med cyklen så lossnar framdäcket på cyklen... o istället för o lämna cyklen så satte jag däcket på styret och gick hem igen.



Så just pga dessa vurpor bla som ja inte vill cykla utan hjälm på huvudet, för de kan ju va bra o skydda de få celler som finns kvar där inne HAHA

 

 

 

 

Men om ja ska gå tbx till jobbet igen hehe

När ja kom på jobbet så väntade en promenad med jobbarkompisarna på DC (Dagcenter) och Tallkotten o så en personal från DC....o de va en skön prommis.

 

När vi kom in igen så skulle dom andra ha gympa men inte jag...jag är inte med på gympan på Dc eftersom jag oftast inte burkar va på jobbet på tisdagar utan brukar vara på skolan då.

 

Men när dom andra hade gympa så fixade vi fika inne hos oss, dom andra fikade efter gympan o de...

 

Sen va de väl meningen att ja o en till skulle sitta vid datorn o jobba vidare men de bidde inte så för den lever ibland i sin egna lilla värld, som idag tex när vi startade upp datorn så va allt först mega stort så då tänkte ja de att om ja startar om den så återgår den till de den ska men ICKE utan då började grafiken o jävlas med oss, alltså det blev en randig bild o så va allt mega stort..

 

vi försökte o ställa de till rätta men den ville inte så då stängde vi av den o lät den vara för idag.. så då satte vi oss vid kontors datorn o letade recept istället, o där hittade vi några lätta matrecept o så hittade vi nåfra efterrätter som oxå var lätta men att de tog tid för de va sånt som skulle stå i kul/frys för o stelna.

 

Så nästa jobb blir att renskriva recepten så att dom blir lättlästa.

 

 

 

 

 

 

Ne nu e de Zzz dags för de ju skola imorron istället för idag tisdag.

 

Men som tur e så har ja ju redan borstat tänderna och Fluxat så nu e de ju bara o krypa ner under täcket o drömma sig bort en stund.


 

Ha de gött

 

På återseende

 

 

 

 

 

Ett litet skratt innan ni går vidare ;)

 




Av Cattis - 8 april 2013 21:48

Idag då blev det Affro dans istället för vanlig gympa för Pia var iväg på annat håll. Men dansen bjöd på många skratt o rolig dans faktiskt så var det roligare än vad jag mindes att det var, men jag känner mig inte riktigt manad att börja även om Theréece är en underbar person som det verkligen glöder om.

Men jag är ju sån att jag måste växa.in i vissa roller, de va ju samma sak som med gympan. Hade de inte vare för att jag hade bestämt med en kompis att vi skulle gå på måndags gympan så hade jag nog inte gått iväg, men även om hon ballade ur och inte ville gå så tog jag mig i kragen o gick iväg och idag e jag riktigt glad över att jag gjorde de.


För jag älskar verkligen gympan.
Men kanske skulle jag gå på Affro dansen om de inte vore för att de gick på samma dag och tid som Cirkelträningen som ja går på.

Men iaf efter dansen idag så e jag mör i kroppen, men undra hur de känns imorron? De vet man aldrig.


Hoppas att de inte är för jävligt för ja tänkte cykla imorron.




Men nu e de iaf dags o krya ner i säng.

Ha de gött
På återseende


<3

Av Cattis - 8 april 2013 17:04

Hej hopp!

 

Har man ingen bättre rubrik så blir den som de blir hehe.

 

Idag så var ja ganska så seeeeeeeeeeeeeeeeg när klockan ringde o ja ville verkligen inte kliva upp ur sängen, så jag e ju sjukt glad över att ja inte har någon fjärrkontroll till min veckarklocka för då hade jag nog bara stängt av den o somnat om.

 

Men nu så måste ja ju kliva upp ur sängen för o stänga av klockan + att jag höjer volymen på radion, så alltswå jag lägger mig i sängen sen igen en stund o lyssnar på Rix morron zoo... de som e mest intressant på morron e ju nyheterna o så stadskampen eller va de e dom kallar de för....när en viss stad får ringa in och tävla.

 

 

Men iaf upp ur sängen kommer ja ju efter en stund för dels så börjar ja ju vakna till liv o sen så vill ja ju hinna med så mkt som möjligt på morron...

 

O så blir de de vanliga bestyren på morron som att klä på sig, käka frukost leta igen alla saker som jag förlagt som ja vill ha med mig...fast de jag mest brukar förlägga nu för tiden e ju min alamanacka...som idag fick ja ju lov o klara mig utan den för förmodligen så ligger min alamancka i min rygga som ligger inne i förrådet.

 

 

 

Men iaf väl på jobbet så satt vi o surra lite granna innan jag och Harriet (våran ena gruppledare) tog hand om disken och fixade kaffe.

Efter att ha fixat kaffe och dukat fram kopparna så va de dags för mig och Inger (våran andra gruppledare) att dra iväg på Öppna förskolan i Sörberge där jag ska göra praktik på måndag förmiddagar.

 

 

Jag tycker att de e jätte skönt att Inger (våran gruppledare) följer med mig dom första gångerna så att jag blir varm i kläderna och känner mig trygg med mina arbetsuppgifter och personalen där, så nästa måndag så ska Inger följa med oxå sen får vi se hur jag känner mig.

 

 

 

Men iaf så va de jätte kul där och de va många mammor och några pappor som var där med sina barn. Riktigt mysigt var de.

 

 

Vi var tbx på jobbet igen vid ca 11.45 och då va de dags för mig o Inger o käka lunch...

Inger o Harriet dom gick åt o käkade o jag ja tog min matlåda som ja gjorde igår...

 

 

På eftermiddagen så var jag ganska så trött i huvudet efter förmiddagen så jag satte mig en stund vid min dator och slipade lite på ett par recept som ja fick av en kompis.

 

Recepten kan ja lägga ut här sen när jag e klar med dom.. alltså jag håller på och renskriva dom så att det blir lättläst.

 

 

Idag ska jag själv testa ett av recepten så det ska bli spännande o se vad de e för någe gott hon lurade på mig hehe  

 

Kan ju säja så mkt att det är ett recpet med kyckling.

 

 

 

 

Efter att jag har käkat nu så ska jag bara softa för ikväll så e ju gympan utbytt mot Affro dans så de ska bli spännande med.

 

 

 

Ne nu piper det i köket så de e bäst att jag tar maten innan de bränns vid. =)

 

 

 

 

Ha de gött

 

På återseende

 

 

 


Av Cattis - 7 april 2013 10:13

När man inte har en bättre rubrik så blir den som de blir.  

 

 

Men iaf idag så fick ja sova till 08.58, ganska skönt o vakna tidigt en söndag för då hinner man med lite annat som man har skutit på som tex att frosta av frysen...

 

 

De har ja vetat om hur länge som hälst att ja måste göra då den va full av is, men nu e de på g för de va nästan det första jag gjorde när ja klev upp ur bingen...så nu står mina matkassar på balkongen, visst de e inte så jätte kallt ute men de duger nu när ja bara ska frosta av frysen.

 

Sen när frysen e klar så ska jag försöka ta itu med städningen av lägenheten, för de ligger några änglatofflor  ( Dammråttor) lite var stans...

 

 

Men nu när jag har vare hemma ensam utan min kisse en hel vecka så känns de jätte tomt..saknar honom jätte mycket...men ja får ju träffa honom om ca 1½ vecka för då ska jag ner till mamma igen, men då blir de bara Onsdag-Söndag

 

 

Sen e jag hemma igen fram tills Juni då det är dags igen o åka ner för då tar syrran studenten.

O jag som tycker att de inte var så länge sen som hon slutade första klass.

 

 

 

 

 

Igår så va ja ute en sväng och luftade min kamera, tyvärr så va de ju inte så mkt sol ute men de gick iaf för jag surrade med storebrorsan i telefon samtidigt och det var nog första gången som han o jag surrade flera timmar i telefon OCH utan att bli osams hehe

 

Storebrorsan o jag e specialister på att bli osams även om de bara e över telefon.  

 

 

 

 

 

Men iaf så blev de några fina kort tycker ja.

 

Ett par av bilderna som ja lägger upp e tagna i torsdags.

 

 

Bilderna är tagen med min Fujjifilm FinePix S2980

 

                                                                                        

 

 

 

 

(Klicka på bilderna för att se dom större)

 

 

 

 

 

 

 

Ha de gött

 

På återseende

 

 

 

 


Av Cattis - 6 april 2013 10:40

Jag har sutte o rensat denna lilldator i flera dagar för att ja skulle kunna blåsa den o igår kväll blev jag klar och kunde blåsa den o när alla inställningar var klara o datorn starta upp så fick ja ju tillgång till nät....dock va de ju gubbens nät o nu så tänkte ja att ja skulle gå in på mitt eget nät men tji fick jag, datorjäveln vill inte ansluta på mitt bredband o ja fattar inte varför för jag har ju inga problem med varesig mobilen eller stordatorn.




Aja ska fråga gubben om han kanske kan kolla på mitt modem o se om han kanske kan hitta felet.
Men men de e väl inte meningen att ja ska sitta vid datorn.




Mina planer för dagen e inte många, tänkte snart sätta mig o äta lite frukost, efter att ja fick sovmorron till 9.55, o de va ruskigt skönt o få sova länge...
Efter frukosten så tänkte ja ta hand disken o sen ska jag ta en promenad med kameran.





Ha de gött
På återseende


<3

Av Cattis - 4 april 2013 15:31

E fortfarande kvar på jobbet, för vi ska ha matlagningscirkel del 2 med Fritiden ikväll... Så jag passar på o blogga lite granna från jobb datorn.

 

 

Vet inte riktigt vad ja ska skriva, känner att ja har lite dålig fatansi just nu.

 

Har vare riktigt seg idag då det blev sent igår släckte väl ner allt vid 00.30 nån gång men men man får skylla sig själv.

 

Imorron så kommer de o bli en riktigt skön dag för då slutar vi 13.00 fast jag får ju lite dispans så att ja får dra direkt efter att vi diskat klart för naturligtvis så va de ju våran tur o ta disken, annars så hade jag drage redan vid 11.30

 

 

Så vad har hänt för kul idag så? Ja de e inte möe de...jag o en till satt o jobbade med datorn o dom andra jobbade på med sitt.

O så var några nere på affärn o handlade till fritiden.


Till 2 fikat så läste vi några repotage som vi hade klippt ut.

 

 

 

Ne nu har ja inge mer o skriva för tillfället kanske bloggar mer ikväll, annars så syns vi mer imorron.

 

 

 

Ha de gött

 

På återseende

 

 

 


Av Cattis - 3 april 2013 20:12

Detta e ju en gammal nyhet för dom som läst min Facebook och min instagram. Men iaf så e de ju så att jag glömde kvar min dator nere hos mamma, så nu får jag sitta med min mini dator men problemet med den e ju de att den vill inte ta mitt trådlösa så jag måste sätta mig i helgen o tända den ordentligt på allt skit jag har i den så jag får blåsa den alltså formatera om den.



Hmm om man nu ska ta allt detta från början... Så vad har jag gjort sen jag kom hem till Timrå i Måndags? Jo jag softade bara under resten av kvällen på måndagen o i går tisdags så va jag iväg på jobbet inte skolan eftersom det är påsklov nu..... O på jobbet va de lungt vi kopierade de blad som var kvar till vårat "Fritidsblad" o så satte vi ihop det och lämnade ut de till dagcenter dom fick dela ut till sina grupper o så delade vi ut till våran grupp...... O på kvällen sen så drog jag iväg på vattengympa o redan då kände ja att man blivit slö i kroppen under veckan som gick....O idag Onsdag så var Inger våran gruppledare på kommun o jobba så vi fick sköta oss själva, men de gör ju inget för hade.det vare någe så har vi ju dagcenter personalen vägg i vägg.



Men iaf jag jobbade vidare med recepten som vi ska ha imorron på matlagningskursen alltså de ska skrivas om så att det blir lättläst.
Och när jag va klar med det så klippte jag ut reportage ur veckans tidningar.


Jag som annars tycker att tidningen är helt ointressant, men när vi ska klippa så kan jag hitta ibland många o ibland bara ett par stycken intressanta reportage.



Nu på kvällen så drog jag iväg på Cirkelträning, men de började ju toppen för innan de började så hade ja lite tid över så kastade jag lite med basketbollen o de va frid o fröjd...men när vi väl skulle börja med uppvärmningen så fick ja håll o de gör ju så satans ont, men de va ju bara o va still en liten stund så gick de med sig en stund innan de va dags igen.

Men men de va ju bara o köra samma visa igen. När vi skulle köra stationerna så gick de bara bra men när vi va på sista då hade jag rejäl mjölksyra i hela kroppen...så när vi skulle stretcha så va de knappt att jag fick upp armarna för dom kändes som blyklumpar...men de gick tillslut.




O nu sitter ja här i min soffa och mobilbloggar eftersom läget är som det är.


Är huvudet dumt får kroppen lida...
Men men kanske får ja tid till annat nu när läget är som det är...

Men en sak e iaf säkert jag måste Internet i datorn innan lördag för jag vill hinna o se reprisen av Vampire Diaries.

Ne mina kärna vänner nu ska jag strax gå över till gubben o slöa lite. ;-)



Ha de gött
På återseende


<3

Presentation

Fråga mig

32 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6 7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Instagram

Snäll blogg


Ovido - Quiz & Flashcards