ninjafisken en blogg om mitt liv och min vardag

Direktlänk till inlägg 25 april 2013

TOPPEN DAG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Av Cattis - 25 april 2013 19:39

Idag har det verkligen vare en toppen dag, även om den inte började så toppen.

 

För det första så var ja astrött när klockan ringde kl.06.00 för i normala fall så ringer klockan 07.00 och sen så var ja ganska yr i bollen (huvudet) när jag vaknade.

 

 

Har en liten misstanke om att det har med o göra att jag inte käkade något igår efter träningen, men ja hittade inget intressant i min kyl så därför så struntade ja i o äta någe. Jag käkar alltid middag innan jag drar iväg på träning så jag e ju inte heöt utan mat, men de blev väl för lite...för på kvällen innan ja skulle gå lägga mig så va jag vinglig nästan som om ja skulle ha vare på fyllan, men nu va ja ju spiknykter.

 

 

De händer ibland att jag får sådär men inte så ofta som tur e. Men det är riktigt snuskigt när det väl händer... man börjar o fundera på vad som kan vara fel o dittan o dattan.... Men de går över vart efter de brukar hålla i nån dag eller så...och de blir ju bara bättre o bättre men de kan vara jobbigt när man ska böja sig ner för då kan de snurra till i bollen (huvudet) o då får man sitta ner en liten stund o sen e de bra me de tills nästa gång.

 

 

 

Men iaf min taxi kom i hämta mig ca 07.00 för han blev lite sen för han hittade inte rätt först men han e ju inte den första och säkert inte den sista för här i Tallnäs så går inte siffrorna på husen i årdning eftersom det saknas hus...det har funnits fler hus men dom e borta sen längre tbx i tiden.

 

Men iaf så va de inte så många samåkningar för till sjukhuset som tur va så de gick ju ganska snabbt o komma dit. Jag böev ca 30 min tidig men de gjorde inte mig någe för hälre att jag är tidig än sen.

 

 

Jag skulle till Tandis på sjukhuset idag och få besked om hur dom skulle göra med min framtand..för dom hade sökt hos landstinget om att jag skulle få kostnaden på mitt högkostnadskort som jag har och först så va jag nästan helt övertygad om att jag hade fått nobben, och en massa tankar hann och fara genom huvudet... men jag hade sån ursäkta språket men jävla tur att jag fick det beviljat alltså jag behöver inte betala en krona för att fixa till mina tänder.

 

 

För den som inte hängt med och läst tidigare inlägg om min kära framtand så e de som så att om ja ska göra en historia kort så när jag gick i 5:e klass så ramlade jag med min cykel och slog ut min ena framtand med rötterna, men att jag hade sån bontur att dom kunde sätta tbx min framtand på plats men att dom fick rotfylla och det ena med det andra o så med årens lopp så har tanden blivigt skörare och skörare och nu i vintras så skulle jag ta av mig vanten med tänderna alltså bita av mig vanten men det gick inte så bra utan min sköra framtand gick sönder   ....

 

 

Och så efter några dagar gick jag till tandläkaren för först så trodde jag inte att det var så allvarligt med den men ack så fel jag hade. Dom plastade in tanden provisoriskt och så skickade en remiss till tandläkaren på sjukhuset och där får jag min dom att tanden är kaputt och den kan inte sitta kvar utan måste tas bort.

 

 

Och det kostar ju lite granna att ta bort tänder och sätta dit nya... Så då gjorde vi ett tappert försök att skicka in till lanstinget och fick det beviljat så nu väntar jag på en remiss till käkkirurgen som ska ta bort 2 tänder vad jag förstog av min tandläkare på sjukhuset och så ska dom sätta en brygga vartefter, men innan dom kan sätta dit den brygga som ska sitta sen rästen mitt liv så får jag en provisorisk brygga medans tandköttet och käken läker ihop.

 

 

Så idag har jag gått som på små rosa moln av lycka!!!!

 

 

Och inte nog med det när jag kommer på jobbet så blir de inte så mkt o jobba, dels så kom jag vid ca 09.30 på jobbet så dom andra satt o fikade o sen så vek jag o 2 till ihop några flygblad som skulle ut till några företag..

 

Det var ett litet uppdrag som vi hade fått och det fixade vi på ca 30 min.

 

 

 

Sen så satt jag lite granna vid min jobbarkompis/ kompis dator för jag hade "tappat" bort mitt usb som jag egentligen ska ha på jobbet här hemma nån stans... hade lagt de på någe bra ställe så jag tog med mitt privata usb minne så jag kunde ta bilderna igen som jag skulle få av henne.

 

 

Hann inte riktigt o gå igenom alla bilderna innan det var dags o röra på sig igen... Men denna gång så skulle vi till Sidsjön och käka lunch.   

 

Där kan jag verkligen rekomendera att ni åker och käkar lunch nån gång om ni råkar vara i närheten.

Idag så fanns det att välja mellan, Kyckling med gogonzola, nån sårts fisk, makaronpudding, ärtsoppa, o sist men inte minst pankaka med sylt och grädde... glömde ju o säja att de fanns ju ris och potatis med o välja mellan   

 

 

 

När vi hade käkat klart o de så gick vi ner till sjön och kollade på fåglarna... de va rätt mycket Måsar o så några stycken Änder.

Fast de va mest Herr And där och 2 st Fru And vad jag kunde se.  

 

 

 

 

 

 

Några bilder från idag:

 

 

KLICKA PÅ BILDERNA FÖR ATT SE DOM STÖRRE!!!!

 

 

                     

 

 

En sak innan jag loggar ut för idag.

 

Jag gick in på Ica MAXI idag och hittade 2 as snygga leggings som jag köpte men jag orkade inte prova dom i butik så jag provade dom hemma i lugn och ro.

 

 

Men en sak som jag blir så ursäkta mig JÄVLA irriterad på är dessa förbannade modeskapare som tror att man har tandpetare till ben för nästan varenda par nyxor/leggings som jag provar nu för tiden e ju så jävla trånga över vaden och nej jag menar inte låren utan vaden...

 

e de meningen att man ska behöva köpa flera storlekar större för att inte byxorna ska va för trånga över vaden??????

 

 

Ursäkta mitt språk men jag blir bara så irriterad på detta....

 

 

Ena paret av mina läggings måste jag med tårar i ögona ge till mamma för dom sitter för hårt runt vaden så jag fick ont av dom o så va de ingen stretch i änden på benet.

 

 

 

sådär nu har jag sagt mitt   

 

 

Ha de gött

 

På återseende

 

 

 



 
 
Ingen bild

Pelle

8 maj 2013 19:43

Hej!
Fin och välskriven blogg du har.
Usch det där med tandläkaren lät inte allt för skoj.

När kommer du att få bryggan?
Hoppas det fungerar någorlunda med den provisoriska lagningen?

Trevlig "helg".
/Pelle

Cattis

11 maj 2013 11:02

Sv: Tack så mycket! =)

Jag vet inte riktigt när jag får bryggan, jag väntar på tid från käkkirurgen än.

Det funkar toppen eller toppen vet ja väl inte men de funkar bra med den provisoriska lagningen, de känns bara lite jobbigt att inte kunna använda framtänderna som ja e van vid.



Hoppas att du med haft en toppen helg

MVH Cattis

 
Ingen bild

Pelle

17 maj 2013 22:06

Så lite så.

Du får fortfarande och vänta eller har det kommit vidare så du gjort något mer munnen?

Precis du får anpassa dig till det provisoriska.

Hoppas du har bra tänder i övrigt så det bara är framtänderna som varit problem, eller har du mycket vanliga lagningar/fyllningar?

Hoppas du får en till toppen helg.
/Pelle

Cattis

19 maj 2013 17:19

Sv: I onsdags så var jag på sjukhuset en sväng igen, fast denna gång så gjorde jag en avgjutning på tänderna så att dom kan göra tänder som kommer likna dom som jag har/hade.

Men jag har inte fått någon tid till käkkirurgen än, utan det kommer vartefter när det finns en lucka till mig =).

Det är bara min högra framtand som är kaputt och tanden breve den är oxå rotfylld än gång i tiden men det är än så länge hel och jag har inga problem med den.

Vet inte om du läst eller om jag har skrive förut men iaf att min framtand blivigt skör med tiden är det att jag vurpade med cykeln när jag gick i 5.e klass och då så slog jag ut min framtand med rötterna, så då hade jag en jätte tur att dom kunde sätta tbx den på plats igen med lite rotfyllning men att dom även fick rotfylla min tand breve den.

Annars så har jag bra tänder och har bara haft några få hål genom livet.



Ha en fortsatt skön kväll

MVH Cattis

 
Ingen bild

Pelle

24 maj 2013 16:41

Okej, skönt att det har börjat hända lite grejer då. Hopas det inte var allt för jobbigt att göra avgjutningar, för det låter inte så skoj?

Hur fungerar en sån brygga du skall få insatt i munnen, eller det kanske du inte riktigt vet ännu?

Jo jag läste om det lite snabbt nu när jag såg ditt svar.
Usch rotfyllning är det lika hemskt att göra som det låter?

Det är mest i kindtänder som du haft hål eller, hoppas du sluppit sånt där omtalat amalgam i dina tänder?

Trevlig helg.
/Pelle

Cattis

25 maj 2013 10:44

Sv: Jo visst e de skönt att de rör på sig.
Jag vet ärligt talat inte riktigt hur en sån där brygga funkar ännu, så det får jag återkomma till sen när jag har fått den.


avgjutningar e väl inte allt för jobbigt så men de e mest obehagligt när man får den där stora metallgrejen i munnen med sörja i som man ska bita i, fast egentligen e de värre o göra avgjutning på underkäken för de känns som om man ska kvävas, fast de gör man ju inte men ändå.


Ja, det är mest i kindtänderna som jag har haft hål i, men nu va de länge sen som jag hade hål, o de e jag glad för, för jag hatar att borra.


Jag vet inte inte vad de e dom lagat med för jag har inte brytt mig om o fråga.




Ha en toppen och solig helg du med


MVH Cattis

 
Ingen bild

Pelle

25 maj 2013 16:36

Ja du får göra det sen när du fått allt klart i munnen.
Men nu har du inga mer tandläkarbesök inbokade eller?

Låter som du har behövt göra avgjutningar tidigare... Hoppas du fick sitta upp i stolen när de gjorde avgjutningen, är nog lite mindre obehagligt då.
Röntgenbilder tog de vid tidigare besök eller?

Vad skönt att du inte haft hål på länge. Är det så hemskt att borra eller är det värre när de gör lagningen tycker du?

Okej, Amalgam är sådant svart/silvrigt så om du har det i dina kindtänder borde du ha sett det?

Trevlig fortsättning på helgen du med och hoppas den blir solig med.
/Pelle

Cattis

26 maj 2013 11:07

Sv: Nope, än så länge så har ja inte några fler tandläkarbesök inbokade.


Jao, jag har gjort avgjutningar några ggr förut då jag har haft tågräls (tandställning) för ett X antal år sen.

Japp, röntgen bilder tog dom innan hela prosesen körde igång.

Ja tycker inte alls om att borra även om ja får bedövning. Okey, e så den ser ut ja då e inget som jag har i min mun.



Ha en skön söndag

MVH Cattis

 
Ingen bild

Pelle

26 maj 2013 11:31

Okej. Men gissar att du vill få detta åtgärdat i munnen så snabbt det gå väll?
Hoppas du inte har tandläkarskräck eller tycker det är jobbigt att gå dit?

Okej, då visste du vad det innebar när de skulle göra avgjutningar då.
De gjorde kontroll/undersökning innan de drog i gång processen så du inte hade hål eller liknade med eller?

Är det så obehagligt att borra är det ljudet du tycker är värst eller att de har så många maskiner och liknade i din mun?

Hoppas jag inte är för nyfiken/frågvis.

Trevlig söndag
/Pelle

Cattis

26 maj 2013 17:14

Sv. Klart att jag få de fixat så fort som möjligt hehe.

nej då jag har ingen tandläkarskräck, tycker bara inte om o gå tid för de e så tråkigt, men måste man så måste man.


jao, nog alltid vet ja vad det innebär med avgjutningar.
Ne, nu kollade dom inte efter hål så utan dom bara kollade hur tänderna såg ut så det inte var fler skadade eller så.

Hål o de får jag gå till vanliga tandhygenisten och tandläkaren och fixa om det är så. Obehagligt e de väl inte men jag har känsliga tänder så jag har läatt få ilningar o så, ljudet stör mig inte så värst utan det är ju själva känslan när dom borrar.


Det är lugnt, jag svarar så gott jag kan.


MVH Cattis

 
Ingen bild

Pelle

26 maj 2013 18:37

Syns det väl just nu att de bara är provisoriskt lagade?

Nej precis är ju inte jätteskoj att gå dit...
Nu i år har du varit och sprungit rätt mycket hos tandläkaren eller? Eller hur många gånger har du varit där med framtänderna?

Du tycker inte det är jobbigt när de skall ta ut den där metallgrejjen efter att de gjort avgjutningarna?

Jag hoppas att de inte hittade några mer skadade tänder än de två framtänderna?

Det är mest tandhygienisten som kollar efter hål och tandsten eller?

Hur mycket tänder har du lagat då ungefär? Det vibrerar mycket när de borrar eller?

Oj det blev långt, hoppas du orkar läsa.

/Pelle

Cattis

27 maj 2013 13:36

Sv: Nja, tänker man inte på de så synd de inte så väl men å andra sidan så bryr ja mig inte.

Ne, de e inte så jobbigt.


jao, visst e de så att det är mest tandhygenisten som skaraoar tandsten o kollar efter hål.

Jag har ingen koll på hur många tänder jag lagat för jag har aldrig räknat dom, o inte tänker ja göra det nu heller =P


De kanske du själv kan svara på, på din sista fråga för du har väl själv lagat hål nån gång?



MVH Cattis

 
Ingen bild

Pelle

27 maj 2013 16:34

Men helt "skiter" du väll inte i hur du ser ut i munnen väll?

Så varje gång när du är hos tandhygienisten så ligger du där och är lite smånervös över att hon skall hitta något hål eller dålig lagning?

Är du orolig att om du räknar efter hur många du har lagat så kommer du bli förfärad över hu många det är eller? ;-)

Nej tyvärr kan jag inte svara på den, för vad jag vet så har jag aldrig lagat. Är lite nervös inför att behöva göra det.

Så hur går det till och vad är värst och liknade?

Trevlig måndagskväll.
/Pelle

Cattis

28 maj 2013 12:29

Sv: Okey, hittar tandhygenisten ett hål så får man en ny tid till tandläkaren och så får man välja själv om man vill ha bedövning eller inte, och vill man ha bedövning så får man en spruta i tandköttet och det sticker till, jag tycker att de e ganska obehagligt med sticket men de funkar, sen väntar dom en stund så att bedövningen hinner att verka.

Sen börjar dom o borra, de vibrerar lite granna typ men de e inte så farligt de heller men samtidigt så sprutar de kallvatten o de gör så att de kan ila i dom andra tänderna.


Ne egentligen så skiter ja inte i de...
Nope, jag är inte nervös om dom hittar hål eller inte för gör dom de så gör dom de och då får ja stå mitt kast för att ja då har borstat gaddarna lite dåligt.

ne, varför räkna egentligen?
De finns liksom ingen vits med att räkna alla hål man haft, för det är liksom inte viktigt att hålla reda på... man lagar och sen får man hoppas att de håller och skulle de nu hända att de går sönder ja då får man göra ett återbesök mkt mer än så e de inte.


MVH Cattis

 
Ingen bild

Pelle

30 maj 2013 00:00

Oftast hittar de hål när de tittar på röntgenbilderna eller har de oftast hittat hål på dig när de kollat med den där spetsiga pinnen?

Okej. Men du har aldrig lagat/borrat i någon tand utan bedövning?
Du själv rekommenderar bedövning?

Oj låter som de har många olika maskiner och grejer i munnen när de borrar då?

Hur går det till när de gör lagningen för den gör de väll när de har borrat färdigt?

Ja precis man får stå sitt kast om man har hål, det är ju en själv som satt sig i den sitsen.

Nej precis det har du rätt i. Har det gått sönder lagningar för dig eller?

Oj blev mycket frågor men du är så duktig på att skriva och förklara.

Trevlig torsdag på dig.

MVH
/Pelle

Cattis

31 maj 2013 17:05

Sv. Nu får du ursäkta men jag tycker att de börjar bli lite jobbigt med alla dessa frågor.
Det är nog bättre att du pratar med en tandläkare eftersom du har så mkt frågor om just hur det går till med lagningar och hål o de.


Men en av dina frågor ska jag vara snäll att besvara.
Ja, en gång och det var när min framtand gick sönder i vintras när dom gjorde en provisorisk lagning, den va dåligt gjord så att den gick sönder när jag käkade en toast.

Men innan dess så har jag inte vare med om att nån lagning gått sönder.



MVH Cattis

 
Ingen bild

Pelle

5 juni 2013 10:37

Oj förlåt min nyfikenhet, men du har varit väldigt duktig på att förklara på ett bra och lättförståligt sätt. Inte använt konstiga ord som en tandläkare skulle använt.
Du verkar ha extremt bra koll kan jag bara säga.

Men sammanfattningsvis, kan du säga att laga hål/borra är inget man skall vara nervös för?

Oj då förstår jag att den var dåligt gjort om den gick sönder så lätt. Hoppas de fixade den lite mer ordentligt efter det och att du slapp betala?

Har du fått nån prisuppgift om hur mycket det kommer att kosta att sätta in bryggan eller du har inte hört något mer av dem?

Trevlig fortsättning på veckan och hoppas du fått njuta lite av sommarvärmen.
/Pelle

Cattis

5 juni 2013 12:13

Sv: Okey, tack!

Nee, har man inte tandläkarskräck och att man har turen att få en bra tandläkare så e de inget att vara nervös för.

Jodå nu sitter de som de ska, och ja slapp betala på återbesöket.

Jag har ingen aning om va det kostar men de e bara att du googlar på de får får du säkert fram en summa av vad det kostar.



Ha en skön sommar du med

MVH Cattis

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cattis - Fredag 19 april 18:50

    Hallå alla mina kära läsare Hoppas allt är bra med er Med mig är det bare bra.     Det har visst gått en hel månad sen jag bloggade      Men jag kan lugna er mina kära läsare att det har inte hänt allt för mycket i mitt liv uta...

Av Cattis - Tisdag 19 mars 11:46

  Hallå alla mina kära läsare hoppas allt är bra med er, med mig är det bra men min tinitus i mitt vänstra öra har inte varit någe snäll med mig ett par nätter nu men i natt så var den värre än värst vilket har varit jätte jobbigt för den har ...

Av Cattis - Söndag 25 feb 13:22

    Hallå alla mina kära läsare Hoppas att allt är bra med er.   Med mig är de bare bra lite trött men de e ju typ standard       Igår så hade jag några vänner på besök som firade mig i efterskott, jag fyllde år på alla    dag men ...

Av Cattis - Tisdag 20 feb 10:23

  Hallå alla mina kära läsare Hoppas allt är bra med er.   Förtom att min rygg börjat bårka med mig så är de bare bra.     Har inte gjort något särskillt för att trigga ryggen, men ibland så behövs det inte mycket för att de ska bli ...

Av Cattis - Lördag 10 feb 12:55

  Hallå alla mina kära läsare Nu kommer här ett färskt litet inlägg      Hoppas att allt är bra med er Med mig är det toppen idag   Känner mig utvilad och piggelin idag      Har haft ett tag nu där min sömn har gått upp o ner och...

Presentation

Fråga mig

32 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6 7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Instagram

Snäll blogg


Ovido - Quiz & Flashcards