ninjafisken en blogg om mitt liv och min vardag

Alla inlägg under januari 2013

Av Cattis - 11 januari 2013 16:28

Hej o hå va tiden springer iväg, jag tyckte de nyss va helg och ledighet..

Men iof jag va ju hemma o sjuk 2 dagar på denna vecka.

 

 

 

Nu e ja pigg o kry o har vare på jobbet Onsdag - Fredag o idag så drog ja från jobbet vid 2 (14.00) för att ja skulle med bussen till Birsta 14.11 för ja skulle in o hämta mina sulor till skorna som ja gjutit strax före jul.


Anledningen till att ja gjutit sulor till mina skor för 1500kr så e de så att jag har alltid alltså enda sen ja va liten haft problem med skor och mina fötter.

O nu för kanske ett år sedan så blev de värre och jag fick problem först med min vänsta hälsena o de gjorde frukansvärt ont o så nu för ca ½år sen så fick jag problem med den andra hälsenan o jag fick som en bulle på hälsenan ca 1dm ovanför hälen och de gjorde med fruktansvärt ont så fort något klämde o ja kunde inte gå ordenkligt...

 

 

Men nu under juluppehållet från gympan så har ja bara tege de lilla lugna o försökt att inte belasta allt för mycket o peppar peppar så har de faktiskt nästan helt gott tillbax o läkt som de ska. 

 

 

Men iaf o sen så har mina skor aldrig hållt mer än max 3-4 månader om ens det ibland och ja har ofta haft problem med att ja fått som en grop i hälen i skorna och de har kännts oblehagligt mm.. o sen så har ja speciellt på vintern ofta fått ont i tårna och fötterna.

 

Men nu äntligen så har ja ett par sulor som e gjutna efter mina fötter och ska ge mig det stöd som ja behöver...som ja har mycket stöd just i hålfoten för att ja har stor hålfot på vänster fot och så går ja snätt med foten så jag har belastat fel.

 

 

 

 

Men iaf så vad har hänt för kul/tråkigt idag då på jobbet?:

 

Vi började som varje morron med morronfika te/kaffe och en massa surr.

sen efter fikat så klippte vi repotage från Sundsvalls tidning, men ja fick inte ihop så många repotage för ja tyckte inte att de hänt så speciellt mycket intresant nu under veckan som gått.


När ja va klar med alla repotage så fortsatte ja med o pasta in alla siffror som vi ska ha senare när vi ska ut o jobba.



O så har vi kollat igenom lite på Google´s kalender som finns på nätet o hur man länkar den till mobilen...Vi måste ju ha koll på de eftersom vi jobbar med hjälpmedel och det är ju ett hjälpmedel när te.x föreldrar eller dom på boende kan gå in och skriva in påminnelser och så får man påminnelsen i mobilen.

 

och själv tycker ja de e häftigt, o vi prata om att vi ska skaffa ett "Tallkotten" konto och så ska vi länka våra mobiler till de kontot.

 

Så kan våra gruppledare gå in och skriva påminnelser och så får vi upp de i våra mobiler om de e något som vi inte får glömma eller om de e något särskillt som händer o vi e ute o jobbar....

 

 

 

 

 

 

 

Ha de gött

På återseende

 

 

 

 

Av Cattis - 10 januari 2013 16:32

Idag när ja skulle på jobbet så trodde ja att de skulle bli en helt vanlig dag o att fortsätta o plasta in siffror som vi ska använda sen när vi ska göra lite andra jobb..

 

men icke sa nicke så blåst ja blev...utan de bidde ett akutjobb åt Näringslivskontoret för dom hade fått in ett akut jobb och skulle inte själva hinna med för de va tvunget att vara klart idag då de skulle iväg till Holland imororn.

 

Så va va de för jobb vi gjorde? Jo vi fick en hel hög med kartonger med pärmar så sammanlagt va de runt en 300 pärmar som skulle fixas alltså vi skulle sätta in lite papper, de låter inte speciellt jobbigt o de va de inte när vi väl fick iordning på alla papper som skulle in i pärmen, för sen gick allt som på rälls men å andra sidan vi på Tallkotten ska inte ta åt oss all ära för Dagcenter va gulliga och hjälpte till så gott dom kunde...så när vi fick slut på papper så gick vi runt i alla grupper och kollade om vi kunde sno lite där och osv.

 

 

Så mycket annat idag har vi inte hunne med på jobbet.

Men de gör inget för detta jobb va kul o så gick de undan...vi var o hämtade jobbet vi ca 10 tiden och så körde vi igång vid 10.30 ca o vi var klara ca 14.45

och ca 15.00 så kom dom och hämtade alla kartonger med pärmar, så idag fick ja sluta lite tidigare o de va riktigt skönt de.

 

 

Så va har hänt sedan ja kom hem????? Ja, ni inte möe slappade lite på soffan en stund innan ja hoppa in i duschen för de lukatdade skunk om mig, så de va så nära att ja själv höll på o svimma när ja lyfte på armarna. haha eller nu ljög ja ju lite de va ju inte riktigt så illa men nära impå.

 

Men nu e man nyduschad o fräch o de känns underbart så nu sitter ja här och skriver o så lyssnar ja på Spotify på "Brad Paisly" han spelar Country musik och har en riktigt härlig röst, o hans låtar berör en väldigt mycket.

 

 

 

Här ska ni få ett smakprov på hans musik.

 

 




Denna låt berör mig till tårar varje gång ja lyssnar på den, bara för att den e så fin.

Hoppas att ni med blir berörda av den   

 

 

 

Ha de gött

På återseende

 

 

 

 

Av Cattis - 7 januari 2013 12:53

Jag hatar verkligen denna eländiga förkylning mensom tur e så e jag på bättringsvägen för ja går o nyster hela tiden så om ett par dagar skulle ja tro att de e nästan som bortblåst.

 

 

Men iaf igår så kom ja hem och för en gångs skull så blev vi inte försenade fast vi fick ett signalfel på första tåget. O de känndes så skönt att komma hem i tid.

Och ja fick åka med en jätte trevlig chufför, vi satt o pratade om katter, både om hennes och min och om katter i allmenhet.

 

De nästan värsta ja vet är när man får åka med nån o så har man inget o säja till den man åker med, för jag e inte den som järna startar ett samtal utan jag hakar på istället.

 

För jag e inte sån som börjar prata med folk som ja inte känner om de inte är något som ja vill. Jag brukar mest bara känna att jag har inget att säja till dom, så därför tycker ja att de e lättare om dom börjar o prata med mig.

Men upptäcker ja att de e nån som e hur lätt som helst o prata med ja då kan man ju stå o prata om allt hur länge som hälst, då finns de typ inget stopp.

 

 

Ne nu ska ja hitte på någe annat

 

Ha de gött

På återsseende

 

 

 

 

 

Av Cattis - 5 januari 2013 12:06

Nu så har man åkt dit ordenkligt för halsen gör ont satan och näsan e täpt, de började smått för ett par dagar sen att ja kände mig småkrasslig.

 

 

Men även om man e genomförkyld så har ja kul, för igår så va ja o mamma o hämtade min syster o hennes dotter så dom spenderade några roliga timmar hos oss.

Mamma o syrran bakade kakor o jag fixade med middagen o syrrans dotter hon lekte min sin gröna traktor.

 

 

 

Idag så ska syrran o hennes lilla familj komma till oss igen på eftermiddagen o så skulle dom stanna fram till kvällen nån gång.

O jag längtar tills dom kommer hit igen för jag träffar ju inte min syster så ofta tyvärr, men de e ju så när man ska bo så långt ifrån.

 

Men nu iår så blir de att ja kommer hem till mamma lite oftare för att i slutet av april så ska syrran ha sitt sista uppspel med skolan alltså i sång och teater, o sen så tar hon studenten i sommar o de vill ju för allt i världen inte missa





Ha de gött

På återseende

 

 


Av Cattis - 3 januari 2013 14:15

Nu har ja haft skalledunk ett par dagar o så igår så började ja med o vara så jäkla täpt i ena näsborren, men de e ju inget ovanligt för de e ja ju titt som tätt men imorse när ja vakna så hade ja ont i halsen med så de e väl bara o hälsa dess jävla förkylnings basslusker välkommna för denna gång.

 

 

Men hoppas att ja e pigg på Lördag för då ska vi en sväng till min syster o hennes familj och hälsa på...o då får ja ju inte vara risig för ja vill ju mysa lite med min systerdotter.

 

 

Mina planer för idag e inte många som vanligt när ja e ledig   

Men iaf så ska jag försöka ta mig en promenad ner på ICA Fyren en sväng för o köpa halstabletter för de e inge skönt o ha ont i halsen.

O sen så gör de ju mig bara gott med en liten promenad....de tar ca 10-15 min o gå ner till ICA Fyren.

 

O lite senare sen blir de o laga lite mat o efter maten se lite film.

 

Men mest just nu så vill ja att de ska bli fredag för då kommar mammas o mitt paket från Halens.

Har beställt lite nya kläder..så iår blir de o förnya garderoben och försöka gå ner lite granna i vikt.

 

Men de tror ja kan bli en lätt match om ja tänker på vad ja stoppar i mig och hur mycket.

För träningen e ju en lätt match med tanke på att ja har tränat med KORPEN nu i 2 års tid och längtar som en galning tills vi kör igång igen V.3

 

Och då tränar ja 3 dagar i veckan o de kommer ja o fortsätta med för ja tycker de e as kul, o sen så har ja ju mina träningskompisar.

 

Julia som alltid har ett ess i bakfickan för o få mig att skratta o Carina som alltid med e på bra humör och som Julia har ett ess i bakfickan för o få en o skratta, eller iof de e ju inte så svårt o få mig o skratta.

 

O jag har ju lätt för o få andra att skratta med.  

 

"Ett gott skratt förlänger livet"   

 

 

 

 

 

 

Ha de gött

På återssende

 

 

 


Av Cattis - 1 januari 2013 17:11

Idag så sov ja fram till 12 o de va riktigt skönt för ja släkte inte ner helt förrens klockan va 04.15

 

Hur min nyårsafton var? ja den va nykter och lugn.

det var bara jag, mamma o pappa hemma, mina småbröder dom var med kompisar och firade.

 

Så vad gjorde vi för kul, jo vi satt o kollade på filmen "Modig" och käkade minibaguetter med ägg, räkor, majonäs och svartkaviar och vid 12 slaget så tog mamma o jag varsitt glas och min "Skumpa" med oss ut och kollade på när grannarna sköt raketer och skickade upp lyktor i luften ohh de va riktigt mysigt.

 

Sen när raketerna va slut så gick vi in och fortsatte o kolla på filmen "Modig" och efter de så kollade vi på en annan film "Twixt" men den va inte super bra men den går o kolla på.

 

 

 

 

 

 

Mina planer för idag e inte många, ska väl kanske kolla på nån mer film ikväll, o från och med idag så blir de att vända tbx dygnet och gå lägga sig tidigt för imorron så ska mamma upp och jobba o på måndag så börjar jag o jobba.

De ska bli ganska skönt o få komma tbx till "Verkligheten" efter att ha vare ledig i 17 dagar, ja eller inte riktigt då på söndag e de 17 dagar sen ja gick på ledighet.

 

 

Fast mest så längtar ja tills vecka 3 för då så kör KORPEN igång med sin gympa igen, för nu under ledigheten så har ja verkligen vare lat för jag har knappt vare ute o gott och eftersom Bosse (hunden) inte e så pigg så blir de ju inga långa promenader heller.

 

 

Men men skärpning får de bli för så här lat kan ja ju inte vara för då kommer ja ju o gå upp alla kilon som ja lykats tappa o de e det sista här i livet som ja vill.

 

 

 

 

 

 

 

Ne nu ska ja va så snäll o fixa lite kaffe till mamma.

Ha de gött

På återseende

 

 

 

 

Presentation

Fråga mig

32 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26 27
28 29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Instagram

Snäll blogg


Ovido - Quiz & Flashcards