ninjafisken en blogg om mitt liv och min vardag

Alla inlägg under mars 2013

Av Cattis - 21 mars 2013 16:47

Eller kanske inte riktigt då men nästan, hehe

 

Men ja känner mig riktigt död idag för jag har ingen ork eller lust med något typ.

 

 

Igår så kom Erica min kontaktperson lite tidigare än vad vi hade bestämt, men de gjorde inte mig någe utan hon fick vänta en stund på mig så jag han o göra mig iordning alltså hinna o stänga av datorn, mm

 

Sen drog vi iväg till Härnösand en sväng, men de fanns inte speciellt många affärer där...

 

 

Men vi hittade en Indisk affär som va intressant mycket roligare än Indiska om ja säjer så. Men annars så e Härnösand en väldigt tråkig stad enligt min mening. När vi va inne i nån kläaffär (kommer inte ihåg vilken) så hittade ja några par brallor som inte va allt för dyra som ja prövade men ja måste då säja de att va fan har dom för modeller som dom syr byxor efter för brallorna e ju hur taja som hälst över vaden.

 

Eller e de jag som har feta vader?

 

 

Men iaf så gjorde jag några fynd igår jag köpte blåa ljus som ser ut som blommor (orkar inte lägga in bild just nu)

O så köpte jag en bok som jag ska ge bort....det är ingen vanlig bok utan en sådan som passkar de mindre.

 

Tänker inte gå in så mkt i detalj eftersom det ska bli en födelsedagspresent.

Och barnets förelder kanske går in o läser här så just därför så får de bli som de blir.

 

 

 

Efter Härnösand igår så skulle jag på jobbet ca 16.30 för vi skulle iväg på ett möte... och så skulle vi typ redovisa ett jobb som vi gjort under årets lopp. Efter allt så fick vi jätte en jätte fin blommbukett och så fick vi ju fika med dom Smörgåstårta och dricka, de säjer man inte nej till.   

 

 

 

   

 

 

 

 

Idag på jobbet så har de bara vare lungt, man har inte orkat ge 100% utaqn kanske typ 35%.

 

Men det som vi gjort e väl att vi tog de lungt och surrade en del på morronen till fikat, och efter fikat så satte jag mig vid min dator och började o skriva lättlästa recept på några kakor.

 

 

Sen efter 2 fikat så läste vi 8 sidor (tidningen)

och så löste vi korsordet på baksidan...efter de så plastade ja inte några pictogrambilder o lite annat.

 

Sen va de dags o knalla hemöver så nu sitter ja här o skriver men ska strax ta o fixa lite mat för nu e jag hungrig.

 

 

 

Ha de gött

 

På återseende

 

 

Av Cattis - 20 mars 2013 10:05

Igår så var vi 6 elever och en lärare o en Studievägledare på studiebesök på Mellansels folkhögskola HÄR kan du läsa lite om skolan.

 

 

Det var en riktig maffig resa de där som vi gjorde vi tannade i Härnösand på Högakusten bron för en liten bensträckare och kisspaus innan vi åkte vidare mot Ö-vik och Mellansels. Hela resan tog lite mer än 2 timmar även om de kändes som om vi hade åkt i 3-4 timmar....

 

 

Vi var hemma igen vid 6 tiden på kvällen och då staratde min resa ungefär vid 08.20 men för dom andra lite tidigare för mig och Maria våran studievägledare hämtade dom upp på skolan.

 

Men iaf vi blev varmt välkommna på Mellansels folkhögskola, de enda jag inte gillade med människan som skulle guida oss runt var hennes handslag alltså när vi skulle ta i hand och hälsa.

Men annars var hon riktigt trevlig.

 

En av oss som följde med på studiebesöket hade gått på den skolan 98-01 och hon som guidade oss hon kände igen honom och han kände igen henne.

 

Han tyckte att skolan nästan var sig likt som när han gick där.

 

 

 

 

Fast som ja känner just nu så e de ingen skola som lockar mig, men vem vet i framtiden vad som händer.   

 

 

 

Tänker inte skriva så mkt om själva dagen utan ja lägger upp bilder så får ni se hur de ser ut.   

 

 

 

                                                                                                                                                                           

 

 

 

 

Ha de gött

 

På återseende

 

 


Av Cattis - 17 mars 2013 13:00

Gu vad ja e sugen på o baka, men ja e inte riktigt 100% säker på vad ja vill baka. Funderar på om ja ska baka sockerkaka eller Mockaruter eller kanske bara kladdkakemuffins?


De va svårt o välja tycker ja, känner inte för o baka alla 3 sakerna utan bara en av dom.

 

 

Kanske slänger in ett litet inlägg med bild sen när jag har bestämt mig vad ja ska göra för någe.   

 

 

De jag iaf måste ta itu med idag e att ta en svängom med snabeldraken, tvätta och diska.

Inga roliga saker med de e sånt som måste göras.

 

 

 

Har ju även hunne med en liten promenad på ICA Andersson i Sörberge.

Skön promenad o så man ju lite friskluft o de skadar ju aldrig.  

 

Annars ikväller så blir det lungt, har just inget planerat eller jo jag ska ju se på "Så ska det låta" o kanske "Johan Falk - Leo Gaut" 

 

 

 

 

Ne, de e väl bäst att köra igång innan man växer fast i datastolen hehe

 

 

 

 

 

Ha de gött

 

På återseende

 

 


 

Av Cattis - 15 mars 2013 18:26

Imorse när klockan ringde så va ja så jäkla trött o ville bara stänga av klockan o somna om.....men de gjorde ja inte eller jo jag stängde av klockan o la mig i sängen igen men ja somnade inte om även om ja ville.

 

 

 

Väl uppe på bena så va de bara o kolla hur många grader de va ute för o veta vad ja skulle ha för kläder på mig...o imorse så va de svinkallt ute hela 18- så de va ju inget sommarväder direkt =(

Nu vill ha inte ha mer kallt jag villa ha sol o värme.

HATAR kyla bara just för att ja e så frusen av mig.

 

 

 

Men iaf det som hänt under veckan e väl inte allt för mkt utan de har vare jobb som vanligt, o i onsdags så var jag på sjukhuset igen hos tandläkaren med min framtand.

De dom gjorde var o ränka hur många tänder jag hade kvar i käften och vilka som saknades o vilka som var lagade,mm, Jo han kollade ju även min framtand för de va ju därför som ja var där.

Och han sa de att de kommer o bli en stifttand men en sån där skruv som dom sätter fast i käkbenet.

 

 

Men eftersom mitt tandvårskort inte täcker den här sortens behandlingar och försökringen som ja hade som barn när olyckan var framme från första början inte gällde längre eftersom jag har hunnit o fylla 28.

Den räckte bara fram tills jag var 25. Men dom skickade in en ansökan till landstinget för ett bidrag till min tand, så nu håller ja tummarna men känslan som jag har i kroppen så tror ja att de kommer att gå vägen.

 

 

Och om de inte gör det så får ja söka medel på andra vägar för min framtand är trasig och den går inte att laga på någe vis.



Den som hände från första början var att när jag gick i 5e klass så skulle jag en dag cykla hem och hämta gympakläder för jag hade glömt men de va bara det att halvvägs hemma så ramlade jag med cykeln (jag hade ingen fart på cyklen utan skulle ställa mig upp och ta fart då olyckan var framme) men iaf så blev det en rejäl smäll för jag skrapade upp halva ansiket och slog ut min ena framtand med rötterna, så då blev det vårdcentralen först och plåstra om mig och sen tandläkaren där vi hade sån tur att dom kunde sätta tbx min tand med lite rotfyllning och lite plast bakom tänderna.

 

 

Men nu för nån månad eller 2 sen så skulle jag en morron ta av mig vanten men istället för att göra som man ska alltså ta av sig vanten men händerna så skulle jag bita av mig vanten men de va bara det att sömmen for mellan tänderna och min tand gick sönder (men de visste ja inte först)

men eftersom att jag började få ont i min framtand och att ja tyckte att den kändes lös så fick lov att ringa tandläkaren så jag fick en tid o då konstaterade dom att den e trasig och skickade en remiss till sjukhuset till en specialist. Så nu sitter ja här och väntar på besked på om ja får beviljat från landstinget. HOPPS HOPPAS HOPPAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

 

 

 

 

Men men nu till något roligare än tänderna.   

 

Igår efter jobbet så for ja inte hem utan jag var kvar på jobbet för vi skulle ha matlagningskurs med Fritiden, och det var riktigt kul förutom att en av våra kamrater var på dåligt humör.

 

 

Men jag tillät inte de förstöra min kväll.

Våra 2 fritidsledare va ju roliga igår med.

 

Jenny våran ena fritidsledare döpte om dessa av missdag när vi höll på och duka    

 

 

Dess heter inte längre körsbärstomater dom heter numera Köttbullar   

 

 

O Anna våran andra ledare döpte om denna:

 


 

Detta är inte längre än taimer till kaffebryggaren utan det är en enligt Anna en motorvärmare   

 

 

 

Här kommer lite bilder från gårdagen men tyvärr så glömde ja ju knäppa kort på maten när den var klar men jag skickar med receptet så får ni laga själva   

 

(Klicka på bilderna för att se dom större)

 

   

 

 

   














   


 



   

 

 


 

 

 

Jag skriver ingen text till bilderna då jag tycker att dom talar för sig själv.De jag kan säja om maten e att den var jätte god och att det är något som jag kan tänka mig göra hemma nån dag.   

 

 

 

 

 

Ha de gött

 

På återseende

 

 


Av Cattis - 11 mars 2013 18:19

Idag på jobbet har de vare en skön dag. På morron va de fika som vanligt men bara ett litet problem en säkring hade gått så vi hade ingen strömming på ena halvan av rummet, så vi fick sätta kaffekannan o vattenkokaren på bordet istället men när allt va klart så kopla vi ur den o satte bryggaren o vattenkokaren på bänken istället.



Men vi hade ju ändå tur att vaktmästaren kunde komma fort och fixa problemet, för vi har ju en egen kyl o frys o i den har vi ju massor med grejer i som inte får tina.


Men iaf efter fika va de dags o sätta igång med jobb så sant o gjort.


Nån halvtimme innan vi skulle gå hem så fick ja som en känsla att ja skulle ha bomull i örat o den känslan har släppt nu som först men däremot tjuter de som f*n i örat mer än vanligt.

Och med det menar ja att kg har tinnitus.men att nu tjuter de ännu mer än de brukar o de e hur jobbigt som helst.


Men men nu ska jag iaf strax iväg och träna o de ska bli så skönt.
Har ju inte tränat ordentligt på 2 veckor.




Ne nu ska jag göra mig iordning för avfärd.


Ha de gött
På återseende

<3

Av Cattis - 10 mars 2013 10:09

Go morron alla där ute i världen!

 

 

Idag så blir de en lugn dag för min del eller iaf de mesta av dagen.

Men inan ja kan slappna av o verkligen softa så måste ja först o främst käka lite frukost o sen så ska ja försöka ta itu med lägenheten.

 

 

 

Skulle ju ha städat i torsdags när ja va hemma men så bidde de inte, o igår så hade ja ingen lust med det, för då blev de tvättstugan 16-19 o så mat på de..

 

O så va man ju tvungen o se Melodifestivalen, men där tycker ja att alla dessa länder röstade lite fel för Yohio fick för lite röster så han hamnade ju på en 2a plats istället.

 

 

De gillas INTE men men de e ju bara o gilla läget....

Jag tycker att Robbin Stjärnbergs låt "You" va tjatig o va inte helt i min smak den va ju inte as dålig men inte heller super bra.


Den duger med andra ord men ja tycker inte att den passar i ESC .

 

 

Men en sak kan ja inte riktigt förstå varför de olika ländersna ska vara med o rösta på vilket bidrag som ska med till ESC? För de e väl ändå Sverige som ska rösta fram de bidrag som vi vill skicka vidare?

 

Iaf så tycker jag de.

 

 

 

Mina favoriter i hela melodifestivalen var:

 

Yohio

 

State of drama

 

Ravaillacz

 

 

Igår när ja o gubben lyssnade på ravaillacz låt så kom han o tänka på att den liknade lite granna denna låt.

 

"Ge mig en öl" men Kenneth & the knutters

 

 

 

 

 

 

Ha de gött

 

På återseende

 

 

 

 


Av Cattis - 9 mars 2013 12:16

Ja då va de lördag igen, o de känns så skönt att de e lördag och man får ta tagen som den kommer.

 

Idag så tänker ja mest softa som ja typ alltid gör på helgerna.

Kanske lär de bli tvätt idag för eftersom ja glömde o boka tvättstugan i veckan så jivetvis så va nån tvungen o hinna före o boka 19-22 tiden imorron o så fanns de inga bra tider under dagen heller, för eftersom ja o gubben ska tvätta tsm i tvättstugan så måste vi ju boka varsitt pass alltså både grupp 1 & 2.


Men men sånt e livet ibland.

 

 


Idag har ja inte så mkt o skriva om som ni kanske märker.

 

Jo jag vet en sak till som ja kan tipsa om.

Den som behöver lite mer hjälp i vardagen så hittade ja några bra appar i Play butiken.

 

Den ena appen heter Timstock och den räknar ner tiden alltså man ser hur tiden går.

den andra heter Shopping idag  och med den appen kan man lägga in bilder på det man ska handla ifall man tycker att det är svårt med bara texten.

 

Jag har själv prövat dessa appar och tycker att dom var helt okey.


 

Jag som har ett lättare funktionshinder och även jobbar på ett resurscenter tycker att de e kul och pröva lite olika hjälpmedels appar till mobilen men även vad det finns för olika hjälpmedel som kan hjälpa en i vardagen.

 

Ett litet tips på olika hjälpmedelsappar klicka HÄR

 

Jag har själv ett hjälpmedel som heter "Handi" det är en handdator som jag lägger in påminelser eller annat som ja kan behövas komma ihåg.

 

Jag har problem med mitt minne alltså jag har svårt att komma ihåg saker och ting, och försöker ja ha allt i huvudet så blir min vardag ett rent kaos, jag har även försökt att använda mig av lappar eller mobilen som påminner mig men det funkar inte för min del.

 

Jag tycker bara att den blir slö och det är mest bara irriterande när den piper hela tiden, men det upplever jag aldrig med min "Handi"

 

 

 

   såhär ser min "Handi" ut.

 

och med den har ja även hela månadens kalender men veckans alla färger.

Att veckan hade sina egna färger fick ja veta när jag började jobba på Tallkottens Resurscenter och då har ja gått i särskolan. 

 

För den som e nyfiken på vad veckan har för färger så kommer de här:

 

Måndag: Grön

Tisdag: Blå

Onsdag: Vit

Torsdag: Brun

Fredag: Gul

Lördag: Rosa

Söndag: Röd

 

 

 

 

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Jo just de ikväller så måste man ju se på Mello dom som ja hoppas på ska gå vidare eller iaf nån av dom   

 

 

 

 

"Yohio" vill ja först och främst ska vinna men om han inte får vinna så ser ja ju då helst att "State of drama" ska vinna som ett sista alternativ "Ravaillacz"


 


 

 

 

 










Ha de gött

 

På återseende

 

 


Av Cattis - 7 mars 2013 09:51

Idag så har ja "hemmadag"... jag brukar inte vara ledig såhär mitt i veckan men idag hade ja den turen att ja fick va hemma för att våra 2 gruppledare är i STHLM på någe hjälpmedels tjosan kommer inte riktigt ihåg va de va med de va någe med hjälpmedel iaf.

O då fick jag o en till i våran grupp va lediga idag.

 

 

Mina planer för denna lediga dag är o försöka röja upp i lägenheten så den inte ser ut som 7 svåra år o 1 nödår hehe...

Kanske e de inte riktigt så illa men de e så som ja upplever när de e rörigt runt omkring mig.

 

 

Igår på jobbet vid lunchtiden så kände ja en sådan rastlöshet o hade ingen ro i kroppen så då brände ja iväg ett mezz till min träningskompis o kollade om hon skulle iväg som igår på träningen o som tur va så ville hon de (efter att ja frågade henne)

Hade ja inte mezzat så hade inte hon gått iväg på träningen.

 

O idag känns de så skönt i kroppen, dock e ja inte helt frisk från förkylningen men de e mkt bättre än vad jag har vare.

På måndag e de dags för träning igen o de ser ja verkligen fram emot.

 

 

 

En annan sak jag oxå ser fram emot de e när jag ska på sjukhuset på onsdag igen men denna gång ska dom förhoppningsvis tala om för mig vad dom ska göra med min lilla framtand och kanske påbörja arbetet med den.

 

Just nu e ja ganska så less på att inte kunna använda mina framtänder, men de lär väl dröja ett tag till innan ja får börja o använda framtänderna igen.

För eftersom min ena framtand är trsig o bara e inplastad provisoriskt så att den kan sitta kvar tills ja får komma på sjukan till en specialist på tänder.

Alltså jag ska på Oral protetik på sjukan där dom ska fixa min tand.

 

 

 

 

Ha de gött

 

På återseende

 

 

 


Presentation

Fråga mig

32 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Instagram

Snäll blogg


Ovido - Quiz & Flashcards