ninjafisken en blogg om mitt liv och min vardag

Alla inlägg den 15 mars 2013

Av Cattis - 15 mars 2013 18:26

Imorse när klockan ringde så va ja så jäkla trött o ville bara stänga av klockan o somna om.....men de gjorde ja inte eller jo jag stängde av klockan o la mig i sängen igen men ja somnade inte om även om ja ville.

 

 

 

Väl uppe på bena så va de bara o kolla hur många grader de va ute för o veta vad ja skulle ha för kläder på mig...o imorse så va de svinkallt ute hela 18- så de va ju inget sommarväder direkt =(

Nu vill ha inte ha mer kallt jag villa ha sol o värme.

HATAR kyla bara just för att ja e så frusen av mig.

 

 

 

Men iaf det som hänt under veckan e väl inte allt för mkt utan de har vare jobb som vanligt, o i onsdags så var jag på sjukhuset igen hos tandläkaren med min framtand.

De dom gjorde var o ränka hur många tänder jag hade kvar i käften och vilka som saknades o vilka som var lagade,mm, Jo han kollade ju även min framtand för de va ju därför som ja var där.

Och han sa de att de kommer o bli en stifttand men en sån där skruv som dom sätter fast i käkbenet.

 

 

Men eftersom mitt tandvårskort inte täcker den här sortens behandlingar och försökringen som ja hade som barn när olyckan var framme från första början inte gällde längre eftersom jag har hunnit o fylla 28.

Den räckte bara fram tills jag var 25. Men dom skickade in en ansökan till landstinget för ett bidrag till min tand, så nu håller ja tummarna men känslan som jag har i kroppen så tror ja att de kommer att gå vägen.

 

 

Och om de inte gör det så får ja söka medel på andra vägar för min framtand är trasig och den går inte att laga på någe vis.



Den som hände från första början var att när jag gick i 5e klass så skulle jag en dag cykla hem och hämta gympakläder för jag hade glömt men de va bara det att halvvägs hemma så ramlade jag med cykeln (jag hade ingen fart på cyklen utan skulle ställa mig upp och ta fart då olyckan var framme) men iaf så blev det en rejäl smäll för jag skrapade upp halva ansiket och slog ut min ena framtand med rötterna, så då blev det vårdcentralen först och plåstra om mig och sen tandläkaren där vi hade sån tur att dom kunde sätta tbx min tand med lite rotfyllning och lite plast bakom tänderna.

 

 

Men nu för nån månad eller 2 sen så skulle jag en morron ta av mig vanten men istället för att göra som man ska alltså ta av sig vanten men händerna så skulle jag bita av mig vanten men de va bara det att sömmen for mellan tänderna och min tand gick sönder (men de visste ja inte först)

men eftersom att jag började få ont i min framtand och att ja tyckte att den kändes lös så fick lov att ringa tandläkaren så jag fick en tid o då konstaterade dom att den e trasig och skickade en remiss till sjukhuset till en specialist. Så nu sitter ja här och väntar på besked på om ja får beviljat från landstinget. HOPPS HOPPAS HOPPAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

 

 

 

 

Men men nu till något roligare än tänderna.   

 

Igår efter jobbet så for ja inte hem utan jag var kvar på jobbet för vi skulle ha matlagningskurs med Fritiden, och det var riktigt kul förutom att en av våra kamrater var på dåligt humör.

 

 

Men jag tillät inte de förstöra min kväll.

Våra 2 fritidsledare va ju roliga igår med.

 

Jenny våran ena fritidsledare döpte om dessa av missdag när vi höll på och duka    

 

 

Dess heter inte längre körsbärstomater dom heter numera Köttbullar   

 

 

O Anna våran andra ledare döpte om denna:

 


 

Detta är inte längre än taimer till kaffebryggaren utan det är en enligt Anna en motorvärmare   

 

 

 

Här kommer lite bilder från gårdagen men tyvärr så glömde ja ju knäppa kort på maten när den var klar men jag skickar med receptet så får ni laga själva   

 

(Klicka på bilderna för att se dom större)

 

   

 

 

   














   


 



   

 

 


 

 

 

Jag skriver ingen text till bilderna då jag tycker att dom talar för sig själv.De jag kan säja om maten e att den var jätte god och att det är något som jag kan tänka mig göra hemma nån dag.   

 

 

 

 

 

Ha de gött

 

På återseende

 

 


Presentation

Fråga mig

32 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Instagram

Snäll blogg


Ovido - Quiz & Flashcards