ninjafisken en blogg om mitt liv och min vardag

Alla inlägg under juni 2013

Av Cattis - 29 juni 2013 23:17

När man har har barn i huset så blir de fullt ös tills man stupar i säng på kvällen. För den som inte hängt med så e de så att min syster och hennes dotter ska bo hos mig till slutet av Augusti och har vare här nu i lite över en vecka och de börjar redan kännas hehe. Syrrans dotter är en ganska lugn och mysig busunge.



Jag är inte van vid att bo under samma tak som små barn längre för när jag flyttade hemifrån så var mina syskon ändå ganska stora, min syster var 12 år och grabbarna var 11 & 10år. Och själv har jag inga barn utan jag har bara en katt på 4år som under sommaren bor hemma hos mamma eftersom jag brukar åka ner på 2 veckor och sen så åker ja hem och återvänder neröver igen i augusti och för att han då inte ska behöva åka fram och tillbaka så får han va hos mamma.


Iår blev de lite annorlunda eftersom min älskade syster fyllde 20 och så hade hennes klass uppspel och så student på de, så fick min älskade kisse va kvar hos mamma, så han har vare där sen April, men när vi åker neröver igen så får min älskade kisse följa med mig hem.



Idag så var jag, syrran och Stephanie med fritiden några timmar och Stephanie blev populär direkt bland mina arbetskamrater och våra fritidsledare. Vi spelade lite Boccia, grillade och så gick vi tipspromenad och istället för att jag och syrran skulle svara på frågorna så fick Stephanie göra de för de va så lätta frågor, vi fick 3 rätt.


Efter Fritiden så gick vi bara hem och lämnade min cykel och gav Stephanie lite medicin mot hostan och så gick vi sedan bort på byn och på Pizzeria Atlantic och surrade med pojkarna Danne (gubben) och Hasse innan vi gick på ICA och handlade lite gott till kvällen, sen gick vi tbx till Pizzeria Atlantic och surrade med pojkarna innan vi gick hem och tvättade för vi hade tvättstugan 19-22 och så kollade vi på filmen I taket lyser stjärnorna.


Nu sover lillfisen sen en stund och.syrran och jag ligger på soffan och kollar på film och njuter av tystnaden.


Ha de gött
På återseende


<3

Av Cattis - 27 juni 2013 20:47

Nu som jag nämt i ett tidigare inlägg har vi något som vi kallar Sommarkotten och med det menas att vi på Tallkotten hittar på en massa roliga saker och inte sitter inne och jobbar. Idag så tog vi med en dunk med saft och gick ner till Framnäskajen och fikade det var riktigt mysigt och till en början så lyste solen sen så kom de mörka moln och skymde solen och de va ju mindre mysigt.


När vi kom upp på jobbet igen så satte jag mig vid min dator en stund och spelade Skipbo ett jätte kul kortspel som finns både till dator och som vanlig kortlek, efter att jag spelat ett parti så kom Harriet våran gruppledare och frågade om vi inte kunde spela Backpacker 3 en stund innan det var dags att värma på maten och sedan gå ner på ICA och handla till Fritiden på lördag. När vi hade plockat in allt där på sin plats så var det dags åka till Sörberge och hälsa på en tjej som gjorde praktik hos oss för ca 2 år sedan, för hon gör keramik saker och är superduktig på de hon gör.



Här kommer lite bilder från dagen:





Vill du se mer bilder kolla in min instgram

 

(Klicka på instgram ikonen så kommer du till min sida)

 

 

 

 

 


Av Cattis - 25 juni 2013 11:40

Min älskade lillebror var jätte snäll och delade med sig av sin förkylning när han var uppe hos mig 20-23 Juni, så nu har både jag, gubben och så lilla Stephanie blivigt förkylda, syrran däremot har klarat sig än så länge peppar peppar.

 

Gubben var den som fick ta värsta smällen, han åkte på en rejäl förkylning så han ligger hemma helt deckad. Igår så var jag mest täpt i näsan och så hade ja ont i halsen, idag så är näsan värre men halsen mår bra igen.

 

Men nu har jag gjort min första nysning så nu e de bara io vänta på resten så e jag snart frisk igen.

 

Lilla Stephanie hon var visserligen förkyld innan men inatt så fick hon värre hosta som gjorde att hon hade jätte svårt att sova, så imorse så väckte hon även mig med sin hosta, som tur va kunde syrran lägga henne igen runt ½7 tiden så när min klocka ringde 06.58 så sov hon, o när jag hade klivit upp ur sängen så bäddade jag ner min älskade syster i min säng så hon kunde sova några timmar där.

 

 

Men iaf vi har haft de riktigt mysigt syrran, jag Danne och Stephanie vi har kollat på film och så har vi ätit godis ja eller snarare syrran o jag Stephanie fick russin för de tycker hon är godis.

 

O igår så grillade vi och friterade pomme till midda o så satt vi ute och käkade. Efter maten o de så gick vi upp till lekplatsen och gungade lite granna sen så lekte vi i sandlådan en syund sen gungade vi lite mera innan vi gick hem till gubben och kollade på film.

 

 

Idag så ska syrran och Stephanie komma upp till mitt jobb och hälsa på en stund innan vi ska på Birsta och köpa ett Våffeljärn.

 

 

Jag tycker att det är jätte mysigt att syrran och Stephanie är hos mig, och får rå om dom lite granna och känna på hur de är att vara mamma även om de inte är min dotter, men de e så mysigt även när Stephanie blir gnällig och har svårt att sitta still så är hon inte speciellt jobbig tycker ja, men kanske kommer jag att dra en suck av lättnad när dom åker hem och det bara är jag o katten igen hehe.

 

 

 

 

Nog om de nu =P

 

Nu på jobbet så har vi något som vi kallar för Sommarkotten och det är att vi har 2 veckor före och 2 veckor efter semester som vi bara hittar på en massa kul, alltså vi sitter inte inne och jobbar.

 

Igår så var vi ut på Alnön och hade det riktigt mysigt, så innan vi åkte ut dit så gjorde vi iordning en sallad och egen dressing, de blev riktigt mummsigt.

 

Tyvärr har ja inga bilder fän från igår då jag fick använda jobbets kamera för jag glömde ju både mobil och kamera hemma. Duktiga jag hehe.

 

 

Idag så struntade vi i fika på jobbet och gick ner på IB (Inbetween) och tog morronfika där nere istället, så då fikade några glass och dricka o en tog kladdkakepaj, sj så tog jag bara en dricka för jag var inte sugen på glass på morron. Innan vi fikade så spelade vi lite Boccia och det var riktigt kul de.

 

Imorron så blir jag hemma från jobbet, men att jag ska bara iväg en sväng på sjukhuset för jag ska göra avgjutning på tänderna igen för den 10/7 så ska dom plocka bort min trasiga framtand och då ska jag få en provisorisk protes så att jag inte behöver gå tandlös innan jag får den som ska sitta där i gluggen för resten av mitt liv =P

 

 

 

 

 

Ha de gött

 

På återseende

 

Kolla in min instagram så får ni se lite

 

lite bilder som kanske inte alltid hamnar

 

här i bloggen ;)

 

 


 



 

Av Cattis - 23 juni 2013 11:56

Nu har de vare fullt hus eller snarare full lägenhet i några dagar.

Men nu så har mamma, brorsan och syrrans kille åkt hem så nu känns de jätte tomt här.

 

 

Fast jag är jätte glad för att min syster och hennes dotter är kvar hos mig och ska vara hos mig nu i 2 månader =).

 

 

Vad som har hänt nu i dagarna är att i torsdags kväll efter att vi kommit hem till Timrå så gick jag o brorsan bort till Tjärn och badade, då tog jag mitt första dopp för iår.

 

Fredags innan mamma och Flinta, syrran och Stephanie kom upp hit så var jag och brorsan borta på Tjärn igen och badade, ja de va ju inte speciellt varmt men ändå.

 

Sen frammåt kvällen så kom mamma, syrran, Flinta och Stephanie och då på kvällen så tog vi med oss mat och for ut till Tynderösundet och firade lite midsommar, det var jätte mysigt och kul.

 

Igår Lärdag så åkte jag, mamma, Flinta, syrran, Stephanie och gubben upp till Östersund och Ånge för Flinta skulle träffa han som var första ägare på hans Volvo 240 limousine, det var riktigt trevligt.

Efter att vi hade vare hos första ägaren så på vägen hem stannade vi på Rätansbyns Värdshus och åt lite granna super bra mat där och god service.

 

Sen så stannade vi till i Alby i Ånge en sväng sen åkte vi hem och tog de lilla lugna.

 

 

 

Men nu så har mamma, brorsan och Flinta åkt hem så nu e de nästan för lungt här hemma.

 

 

 

 

Nu så ska jag fixa matlistan så jag, syrran och Stephanie kan åka in på Birsta och handla lite granna.

 

 

 

Ha de gött

 

På återseende

 

 

 

 


Av Cattis - 19 juni 2013 23:05

Som jag sa i mitt tidigare inlägg så var ja som sagt på bio med min bästa kompis idag.

 

Och det blev filmen Epic 3D och filmen va riktigt snygg gjord och väldigt intressant.

 

Vi var max 6st i salången och jag tror de bara var jag o Carro som tyckte filmen var kul för de va bara vi som hördes genom salången när filmen var kul.

 

Jag o Carro delade på en stor popcorn och så tog vi varsin dricka men när man satt där och kökade sina popcorn så ramlade de ju ner hela tiden innanför linnet så de landade i min bh hehe.

 

 

Men iaf för den som inte sätt filmen Epic borde se den för jag ger den 4 av 5 möjliga.

 

Här kommer ännu en gång en trailer på filmen så ni vet vad jag pratar om för film hehe

 

 

 





Men iaf det som blev ändrade planer var att jag fick övertala min bror att han skulle följa med hem till mig imorron och så satnna tills på söndag då syrrans kille åker hem igen.

 

För min bror hade ångrat sig och hälst ville vara hemma, men ja lyckadess övertala honom att stanna tills på söndag.

 

Först blev ja väldigt besviken på honom men att jag lev väldigt glad när han till slut gav med sig att stanna tills på söndag. =)

 

 

Men min syster kommer iaf att stanna hela sommaren så då åker vi ner igen till mamma den 22/8 om inget annat händer.

 

 

 

Ne nu måste ja sova så jag orkar upp imorron för jag måste ner på ICA igen och handla lite färdkost tills imorron.

 

 

 

 

Ha de gött

 

På återseende

 

 

 


Dagen · Resa

Bio

Av Cattis - 19 juni 2013 10:14

Idag så vaknade ja vi 9 så de bidde ju inte så lång sovmorron.

 

Men iaf så idag ska jag in till Norrköping och gå på bio med min bästa kompis Carro. Vi har surrat lite om att vi ska se Epic i 3D men de e ju inte 100% säkert att de blir just den när vi väl kommer till filmstaden.

 

 

Imorron så e de hemfärd igen, känns både skönt att få komma hem men endå tråkigt att behöva lämna mamma för denna gång.

Men de e ju inte så långt kvar tills jag kommer hem till mamma igen.

Ska ju ner till mamma igen i Augusti.

 

 

Här är en trailer på filmen som vi tänkt o se.

 







Ha de gött

 

På återseende

 

 

 

 

 

Av Cattis - 18 juni 2013 12:44

Hur bortskämd är du?

[ X ] Egen boxer
[ X ] Egen DVD
[ X ] Egen video 

[ X ] Egen dator
[ X ] Egen mobil
[ ] iPad/surfplatta
[ X ] Eget rum (har ju egen lgh)

 

Summa: 6

[ X ] Säng större än vanligt
[ ] Studsmatta
[ ] Pool
[ ] Basktetkorg
[ ] Hockeyspel
[ X ] Cykel
[ ] Pokerbord
[ ] Pingisbord
[ ] Bor i hus
[ ] Två bilar i familjen

 

Summa: 2

[ ] Wii
[ ] X-box 360
[ ] X-box
[ ] PlayStation 1
[ ] PlayStation 2
[ ] PlayStation 3
[ ] Nitendo DS
[ ] Game Cube
[ ] GuitarHero
[ ] Singstar
[ ] Moped
[ ] Cross
[ ] Motorcyckel
[ ] Fyrhjuling/mopedbil
[ ] Band Hero

 

Summa: 0

[ X ] Mamma
[ X ] Pappa
[ X ] Bror
[ X ] Syster
[ ] Farmor
[ ] Farfar
[ X ] Mormor
[ X ] Morfar
[ ] Faster
[ X ] Farbror
[ X ] Moster
[ X ] Morbror

 

Summa: 9

[ ] Varit på skidsemester i utlandet
[ ] Varit på solsemester i utlandet
[ ] Varit i Grekland
[ ] Varit i USA
[ ] Varit i Storbritanien
[ ] Varit i Tyskland
[ ] Varit i Thailand
[ ] Varit i Afrika
[ ] Varit i Asien
[ ] varit i Italien
[ ] Varit på Cypern
[ X ] Varit i något övrigt land i Europa
[ X ] Varit i Stockholm 
[ X ] varit i Göteborg
[ X ] varit i Malmö

 

Summa: 4

[ ] Mer än 5 skor
[ X ] Mer än 5 byxor
[ X ] Mer än 10 tröjor
[ X ] Har varit på konsert
[ X ] Åkt båt
[ ] Åkt flygplan
[ X ] Åkt tåg
[ X ] Åkt spårvagn, Har ju gått i skolan i Norrköping o så har ju mamma kört dom en gång i tiden


[ ] Åkt tunnelbana
Summa: 6

[ ] Du har sovit på hotell
[ X ] Du har sovit i tält
[ ] Du har sovit under bar himmel
[ X ] Du har sovit i husvagn/husbil
] Du har sovit över med någon
[ X ] Du har tältat med dina kompisar
[ X ] Du har åkt buss själv
[ ] Du har åkt vasaloppet
[ X ] Du har vunnit någon tävling
[ X ] Du har varit ute efter klockan 02.00

 

Summa: 7

[ X ] Har något husdjur
[ X ] Ditt rum är stort
[ X ] Du får alltid pengar när du ber om det
[ X ] Du har en hel del vänner
[ ] Du får oftast som du vill
[ X ] Din mobil har kamera
[ X ] Din mobil har Mp3

 

Summa: 6

[ X ] Ni har hemma fler än 10 kanaler
[ ] Plattång
[ X ] Laptop
[ ] Gitarr
[ ] Elgitarr
[ ] Elbas
[ ] Piano
[ ] Trummor
[ ] Flöjt
[ ] Stereo

 

Summa: 2

Totalt: 34

0-10 Har du ingenting eller?
11-30 Du har saker men du kunde haft mer
31-57 Du är normal
58-95 Du är bortskämd

 

 

 

 

 

 

 

Ha de gött

 

På återseende

 

 

 

 

 

Av Cattis - 18 juni 2013 11:55

Igår så va de så bra väder att ja ville ta mig en promenad och så blev de med =)

 

 

Vet ej hur lång sträckan var som ja gick men de spelar egentligen ingen roll för det var bra väder och go musik i mina öron.

Först så fottade ja lite granna på Kyrkogården, sen gick ja bort till min gamla skitskola Vammarskolan som dom har byggt om lite granna efter de så gock ja tbx och så upp på Lejonberget men ja ville gå mer så då tog ja och gick rundan runt Lejonberget.

 

Här nedan för så kommer ja att lägga upp lite bilder + ett bildspel.

Vissa bilder kunde ja inte ha med i bildspelet eftersom det är informationsskyltar som ja fotat. =)

 


 



                                             














Ha de gött

 

På återseende

 

 

 

 

 


Presentation

Fråga mig

32 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7 8
9
10 11 12 13 14 15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Instagram

Snäll blogg


Ovido - Quiz & Flashcards