ninjafisken en blogg om mitt liv och min vardag

Alla inlägg under mars 2015

Av Cattis - 11 mars 2015 11:30

En riktigt spännande bok som jag läst säkert 3 gånger

 

 

 

 

 

 

Handling:

 

Det är på självaste Valborgsmässoaftonen man finner en utlänsdsk student död i en buskage i Uppsala.

 

Allt tyder på att ett mord har begåtts och spåren leder till den dynamiska databranchen där konkurrensen är hård och där man ibland tar till okonventionella metoder...

 

Olle Villner, journalist med viss vana vid mordgåtor är med redan från början i detta spännande drama. Och han är med om den dramtiska och oväntade upplösningen i det våriga Uppsala.

 

 

 

Ha de gött

 

På återseende

 

 

Image and video hosting by TinyPic

Av Cattis - 10 mars 2015 18:07

Idag hade jag sådan tur att jag blev bjuden på lunch av min fina kompis Jossan, hon bjöd på en jättegod sallad som hon gjort igår med Individstödet. Efter att vi käkat lunch o surrat en del så gick vi in på Willys hemma innan vi gick vidare upp mot jobbet... inne på Willys hemma så köpte jag ett nytt te..som jag blev lite nyfiken på för Jossan hade köpt de. Så till 2 fikat så prövade ja de o efter en stund så luktade de jättegott o jag funderade en stund på vad det luktade men kom på ganska fort att de luktade popcorn men de smakade lite citron o sen så hade jag i lite citronhonung o de blev supergott.

På eftermiddagen så blev de o köra igång med flätningen av mattraser för en ny grytlapp som vi fått beställning på, o så hjälpte jag Jossan att sortera och kolla vilka böcker vi hade i vårat lilla bibliotek på jobbet, o innan vi gick hem för dagen så skrev jag ut lite lätta recept till Jossan.

Ha de gött
På återseende < 3

Hon hade dukat jättefint =)

Det goda te't som luktade popcorn

Av Cattis - 10 mars 2015 09:30

Det var ett tag sedan jag lyssnade på denna bok men om ja inte minns helt fel så var det en riktig nagelbitare.

 

 

 


 

 

 

Handling:

 

Livet ter sig rätt bra för tjugofyraåriga Evan Casher.

Hans karriär som dokumentärfilmare har gett honom en

Oscarsnominering och för första gången har han ett förhållande som han känner kan vara för evigt. En dag får han ett telefonsamtal från sin

mor i Austin som ber honom att omedelbart komma dit. Väl i sitt föräldrahem ändras hans liv på några få sekunder: han finner sin mor död, han undkommer med nöd och näppe ett brutalt mordförsök och hans far är spårlöst borta.

Evan ställs nu inför en chockerande sanning - hela hans liv är byggt på en skrämmande lögn. Panikslagen börjar han söka efter sanningen om sin familj och det som uppdagas är en historia han aldrig i sin vildaste fantasi kunnat tro sina föräldrar om. Han inser också att han inte kan lita på någon, varken sin flickvän, sin pappa, polisen, FBI eller CIA som alla är honom på spåren.

 

Och de kommer allt närmare ...

 

 

 

Ha de gött

 

På återseende

  

Image and video hosting by TinyPic

Av Cattis - 9 mars 2015 21:18

Denna bok är riktigt spännande och ibland även lite förvirrande.

 

 

 

 

Handling:

 

Allt har gått Fredrik väl i händer. Han har ett tryggt jobb som näringslivssekreterare i kommunen. Han har till sin häpnad blivit gift med Paula, som han beundrar gränslöst. Hon är framgångsrik konstnär.

De har två fina barn. Och nu har de just flyttat in i ett hus som överträffar alla deras drömmar: ett rymligt och nyrenoverat gammalt hus med inbyggd glasveranda och stor balkong med utsikt över åkrar och skog.

De är en ovanligt lyckad familj. Men snart störs idyllen.

 

 

När Fredrik en sömnlös morgon kommer ner i hallen står någon där:

en vuxen man, knappt en och femtio lång, svarthårig med smala ögon och bred mun, klädd i joggingbyxor och T-tröja, båda fruktansvärt smutsiga. Med nasal röst säger han sig heta Kwådd och bo i utrymmet under trappan som går upp till övervåningen. Gång på gång framhärdar han: jag bor här.Vad är det som pågår i det stilfullt inredda huset? Vad är det som händer med Fredrik? Och varför börjar hans hustru dra sig undan från honom? En suggestiv och spännande berättelse som utspelar sig i gränslandet mellan verklighet och mardröm. Med stor inlevelse skildrar Marie Hermanson en man som dignar under alla de krav som ställs på honom.

 

 

Ha de gött

 

På återseende

 


Image and video hosting by TinyPic

Av Cattis - 9 mars 2015 11:45

Detta är en bok som griper tag om en både på gott och ont.

Den väcker många känslor innom en.

 

 

 

 

 

Handling:

 

Han är femton år och har levt på institutioner sedan han var åtta.

Under dessa år i samhällets vård har han vägrat att prata, ingen vet om han kan. Men talsvårigheterna är inte Kevins enda problem, inte ens det värsta.

Han är psykiskt störd och hans rädslor tvingar honom att ständigt gömma sig under ett bord med stolar omkring som ett skyddande galler.

 

Mer eller mindre mot sin vilja tar psykoterapeuten Torey Hayden sig an Kevin, även om hon tror att det är hopplöst. Men för att inte bli ännu en i raden av alla som svikit honom bestämmer sig Torey för att ge honom en chans.


Burpojken är berättelsen om Torey Haydens mödosamma arbete med Kevin och om hur det påverkar hennes liv. Pojken ställer henne på hårda prov både som terapeut och medmänniska, men han engagerar henne mer än något annat barn gjort tidigare.

 

Översättning Dorothee Sporrong
Torey Hayden är född i Montana i USA och bor nu med sin man och dotter i Skottland. Hon är doktor i barnpsykologi och har arbetet med specialundervisning för barn med psykiska störningar. Sina erfarenheter har hon skildrat i en rad medryckande och gripande romaner, vilka fått många läsare även i Sverige.

 

 

 

 

Image and video hosting by TinyPic

Av Cattis - 8 mars 2015 15:45

Den här filmen har jag sätt många gånger o tycker att den är superbra.

 

 

 

 

Handling:


Rockstjärnan Eric Davon och hans flickvän Shelly mördas brutalt av ett hänsynslöst ligistgäng.

Exakt ett år senare återvänder Eric från de döda som en hämndens ängel.

Han sminkar sig i vitt och svart, och börjar leta upp mördarna.

Deras vapen biter inte på honom, eftersom han redan är död...

Drvien av plågsamma minnen och en mystisk kraft som tycks vaka över honom, tänker Eric hämnas sina och Shellys mördare ? en efter en?

 

The Crow blev Brandon Lees sista film. Han sköts till döds under inspelningen.



 

 

Skådespelare:  Brandon LeeErnie HudsonMichael WincottRochelle DavisTony ToddLing BaiSofia ShinasDavid Patrick Kelly

 

Speltid:1 timme 37 min Releasedatum:2007-08-13 Genre:Action/Skräck 

Av Cattis - 8 mars 2015 10:24

Nu är jag riktigt less på att alltid ha ont någonstans, igår när jag vaknade vid 12.30 så hade jag så ont i tummen, idag är det lite bättre men inte helt bra. Ska använda mitt handledsskydd för o se om de hjälper för med den så har jag ju även stöd för min lilla tumme. Men men man ska ju inte klaga för de finns alltid dom som har de värre än mig.

 

Jag får tänka på min tatuering jag har på armen "It Can´t rain all the time".

 

 

Men nu ska jag förklara min rubrik, nu är det bara 12 dagar kvar tills jag ska ner till mamma igen o då ska vi ha storkalas alltså vi ska fira hela familjen, vi hade tänkt att vi skule hyra Banvallssugan nere i Viken (Valdemarsvik) men nu blir de inte så för det är bara min moster och morbror ifrån alla släktingar som har hört av sig o vill komma. Tycker de e lite dåligt att dom andra inte hört av sig om dom kan komma eller inte.

 

 

Men men skit de samma för vi tänker ha superkul iaf o så spar vi ju lite pengar oxå som vi kan lägga på allat annat istället   

 

 

 

 

Igår så var det ju även Mello Andra chansen o där så gick alla mina favoriter vidare.   

 

Det jag älskar med denna låt är ju självklart texten men trummorna är bara mmmm   



Detta är musik för själen









Ha de gött mina kära läsare

 

På återseende

 

 

Image and video hosting by TinyPic

Av Cattis - 6 mars 2015 12:28



Handling:

 

Midsommarhelg i Sandhamn. Ett hav av vita båtar fyller hamnen och festande ungdomar har tagit över bryggorna. I myllret vacklar en ung flicka fram. Ingen hör hennes rop på hjälp när hon kollapsar i sanden vid strandpromenaden.

 

När polisen tar hand om flickan är hon svårt chockad och omtöcknad. Vad har hon råkat ut för?

 

Nora Linde ska för första gången fira midsommar med sin nya kärlek Jonas. Firandet kommer av sig när Jonas tonårsdotter Wilma inte kommer hem på natten. När de ringer på hennes mobil är det ingen som svarar. Wilma är spårlöst försvunnen.

 

Tidigt nästa morgon hittas en död kropp på stranden i Skärkarlshamn. Noras barndomsvän, kriminalinspektör Thomas Andreasson, kallas till Sandhamn. Samtidigt fortsätter Jonas och Noras desperata sökande efter Wilma.

 

Under utredningens gång inser Thomas hur subjektiv sanningen är. Alla inblandade har sin egen version av nattens händelser. Vem är offer och vem är mördare i midsommarnatten?

 

I stundens hetta är den femte boken om Thomas Andreasson och Nora Linde.

 

 

 

Mitt omdömme:

 

Jag ger boken 3,5 av 5 möjliga

 

För mig var boken inte riktigt en nagelbitare som fångade mitt fulla intresse men den var aldrig dålig på något sätt utan spännande på så sätt att man vill ju veta vad som händer men den lämnar ändå några frågetecken.

 

 

 

Ha de gött

 

På återseende

 

 

  

Image and video hosting by TinyPic

Presentation

Fråga mig

32 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Instagram

Snäll blogg


Ovido - Quiz & Flashcards