ninjafisken en blogg om mitt liv och min vardag

Alla inlägg den 9 mars 2015

Av Cattis - 9 mars 2015 21:18

Denna bok är riktigt spännande och ibland även lite förvirrande.

 

 

 

 

Handling:

 

Allt har gått Fredrik väl i händer. Han har ett tryggt jobb som näringslivssekreterare i kommunen. Han har till sin häpnad blivit gift med Paula, som han beundrar gränslöst. Hon är framgångsrik konstnär.

De har två fina barn. Och nu har de just flyttat in i ett hus som överträffar alla deras drömmar: ett rymligt och nyrenoverat gammalt hus med inbyggd glasveranda och stor balkong med utsikt över åkrar och skog.

De är en ovanligt lyckad familj. Men snart störs idyllen.

 

 

När Fredrik en sömnlös morgon kommer ner i hallen står någon där:

en vuxen man, knappt en och femtio lång, svarthårig med smala ögon och bred mun, klädd i joggingbyxor och T-tröja, båda fruktansvärt smutsiga. Med nasal röst säger han sig heta Kwådd och bo i utrymmet under trappan som går upp till övervåningen. Gång på gång framhärdar han: jag bor här.Vad är det som pågår i det stilfullt inredda huset? Vad är det som händer med Fredrik? Och varför börjar hans hustru dra sig undan från honom? En suggestiv och spännande berättelse som utspelar sig i gränslandet mellan verklighet och mardröm. Med stor inlevelse skildrar Marie Hermanson en man som dignar under alla de krav som ställs på honom.

 

 

Ha de gött

 

På återseende

 


Image and video hosting by TinyPic

Av Cattis - 9 mars 2015 11:45

Detta är en bok som griper tag om en både på gott och ont.

Den väcker många känslor innom en.

 

 

 

 

 

Handling:

 

Han är femton år och har levt på institutioner sedan han var åtta.

Under dessa år i samhällets vård har han vägrat att prata, ingen vet om han kan. Men talsvårigheterna är inte Kevins enda problem, inte ens det värsta.

Han är psykiskt störd och hans rädslor tvingar honom att ständigt gömma sig under ett bord med stolar omkring som ett skyddande galler.

 

Mer eller mindre mot sin vilja tar psykoterapeuten Torey Hayden sig an Kevin, även om hon tror att det är hopplöst. Men för att inte bli ännu en i raden av alla som svikit honom bestämmer sig Torey för att ge honom en chans.


Burpojken är berättelsen om Torey Haydens mödosamma arbete med Kevin och om hur det påverkar hennes liv. Pojken ställer henne på hårda prov både som terapeut och medmänniska, men han engagerar henne mer än något annat barn gjort tidigare.

 

Översättning Dorothee Sporrong
Torey Hayden är född i Montana i USA och bor nu med sin man och dotter i Skottland. Hon är doktor i barnpsykologi och har arbetet med specialundervisning för barn med psykiska störningar. Sina erfarenheter har hon skildrat i en rad medryckande och gripande romaner, vilka fått många läsare även i Sverige.

 

 

 

 

Image and video hosting by TinyPic

Presentation

Fråga mig

32 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Instagram

Snäll blogg


Ovido - Quiz & Flashcards