ninjafisken en blogg om mitt liv och min vardag

Alla inlägg under mars 2014

Av Cattis - 17 mars 2014 13:44

Som på många andra ställen här i Sverige så har ju den förbaskade snön komme tbx igen, SMHI har ju hotat med att de skulle komma snö som i helgen men ingen kom o jag i min stilla bön önskade att de inte skulle komma någon mer snö för nu har de ju vare vår/sommarväder länge men iof de har ju inte vare någon riktig vinter heller för de har ju vare riktigt varmt, o kallt ibland. Men kanske har vi sådan tur att den bara tänker stanna nån vecka eller så... o så tina bort sen o låta våren ta över handen om vårat härliga landskap.

 

 

 

Förutom att svära över denna snö som komme så har ja vare på Kyrkis i vanlig årdning o där var de ganska så lungt idag tycker ja, annars så brukar de va fullt liv på barna. O så har vi besök av 2 tjejer från Filipinerna som ska va med oss denna vecka om ja inte minns helt galet, dom kan bara pyttelite svenska men som tur e så kan dom mkt bra engelska så vi kan förstå dom o dom oss, hur länge dom ska stanna i Sverige har ja ingen aning om men om ja minns rätt så är dom typ som utbytesstudenter här.


Tjejerna berättade att de tog 17 timmar att flyga från Filipinerna och hit till Sverige o så ligger Filipinerna 7 timmar före oss.

 

 



Såhär vitt o fint såg de ut när jag drog upp persiennerna och tittade ut imorse =(

 

 

 

Ha de gött

 

På återseende

 

 

 

 

 


Av Cattis - 14 mars 2014 20:15

Idag så började dagen lugnt o stilla, eller ganska för ute så blåste de halv strom när ja skulle gå iväg på jobbet, så de va ett under att jag inte blåste bort.

 

Förmiddagen idag var de lugnt som alltid på jobbet, vi kickade igång dagen med fika o sen strax före lunch så uppdaterade vi jobbets blogg, är du nyfiken på vad vi skriver om så klicka HÄR  på lunchrasten var jag ganska trött så då la jag mig en stund på tjockmadrassen för o surfa lite med mobilen innan jag bestämde mig för att plugga igen örona med lite musik o sen vila en stund o de va en skön stund de.

 

Efter lunchen sen så fick vi besök av terapihundarna Cilla och Lovis, vi fotograferade dom både som par och en o en.

 

O så får ja ju inte glömma att vi hade ju 2 födelsedagsbarn eller barn o barn men iaf Tesa & Cilla har födelsedag idag så Cilla fick en kalkonhals av oss på jobbet i födelsedagspresent o Tesa hon bjöd på gofika o så fick hon en kudde med hund på o så nån text på baksidan o så en film av oss i present.

 

Men när dagen var till sin ända så var jag skapligt trött i huvudet så efter att jag hade vare ner på Domus och handlat till mitt o gubbens fredagsmys (chips o godis) så pluggade jag igen örona och så höjde jag volymen i mp3´n o så traskade jag hemmåt i mina egna tankar till musiken.

 

 

 

Nä nu ska jag ta o käka lite midda haburgare o pomme hur gött som hälst. ;)

 

 

Ha de gött

 

På återseende

 

 

 

 


Av Cattis - 13 mars 2014 16:37

Nu äntligen så är jag klar hos tandläkaren på sjukhuset.

Idag så var jag inne för sista gången detta år (om inget oförutsägbart händer) hos tandläkaren på sjukhuset.

 

Jag kommer att bli kallad på kontroll om ett år igen till tandläkaren på sjukhuset.

De Göran o tandsköterskan gjorde idag var att först och främst ge mig bedövning för de vill ja alltid ha innan dom tar bort bryggan och putsa ur den och sen så tog dom bort rester på tänderna efter grejset som bryggan satt fast med förut.

 

När dom satt bryggan på plats igen fast denna gång med cement, så fick han hålla bryggan på plats en stund som kändes som en all evighet o efter ett tag så fick sköterskan ta över och hålla en stund innan cementet hade stelnat så putsade hon till runt om o tog bort de överflödiga och så körde hon med tandtråd mellan tänderna och så under bryggan eller ovanför eller hur man nu säger men iaf mot tandköttet så nu fick jag med mig lite tandtråd o så ögglor så jag kunde få igenom tråden för att få bort så mkt bakterier som möjligt.

 

 

 

 

Ha de gött

 

På återseende

 

 

 

 

 


Av Cattis - 12 mars 2014 17:53

Tänkte börja med att bjuda på en bild på mig som jag gjorde om i en app som heter "My fake look"

 

 


Jag lovar att sådär ser ja inte ut i verkligeheten hehe

Kan ju inte lova att jag blev så mkt snyggare men kul va de haha

 

 

Min dag idag har vare lugn men började med att jag vaknade 03.30 ca av att mitt ringfinger och lillfinger hade somnat men de va bara o vända på sig så blodet kunde flöda fritt ut i fingrarna igen, men snuskigt e de när de händer inte för att de e ofta men ändå...sen tog de en liten stund innan ja kunde somna om igen.

 

Annars så har dagen rullat på o jag har vare på Kyrkis idag igen.

Är på Kyrkis 3 dagar i veckan eller på onsdagarna e de ju inte direkt Kyrkis utan de e babysång o då e de 2 grupper en med lite större barn och en med lite mindre barn o dom e ju så söta barna.

 

Jga älskar barn men känner inget sug att skaffa en egen utan jag har nog med att förska uppfostra min katt.

O igår blev jag rejält förbannad på honom för jag kom på honom att sitta på mitt databord o tugga på min laddningskabel till mobilen o då röt ja först i åt honom o han hoppa ner men när ja vände ryggen till honom så va han upp igen o tog en munsbit på min kabel igen men då ilskna fröken propp till och jaga katten genom hela lägenheten innan jag fick tag i honom o då fick han en rejäl utskällning o så röt ja i åt honom att han ska ge f*n i mina kablar om han vill behålla livet, för en vacker dag så får han tag i fel kabel o då e de tack o go natt, o de e det sista jag vill för jag älskar min kisse.

 

 

Just nu så ligger han o sover här breve mig o känner sig lugn men han va bra osäker för matte brukar inte bli så arg o jaga honom när han vägrar vara still så han kan få sin utskällning när han gjort nå fel.

Efter att jag hade lugnat ner mig o de så gick jag ner till Mia på hennes frissa för de va ett tag sen sist jag träffade henne, o de va lika trevligt som alltid o så hade jag bestämt med mig själv om att ja inte skulle stanna där allt för länge för dels så har hon ju kunder att ta hand om o sen så kan ju inte jag va där o störa så länge tycker ja o faktiskt så gick de riktigt bra att hålla den överenskommelsen med mig själv.

 

Fast denna gång så hade ju även ett litet ärende när jag va ner till henne, för jag o min kompis Carro har surrat ett tag nu om att vi ska ta hå i örona igen, men när min kompis hade tid så va inte Mia på sin frissa o resten av denna vecka funkar inte för våran del eller inte för min kompis snarare men för mig funkar de ju o nästa vecka e inte Mia på sin frissa utan då e hon på tanden på sjukhuset så då får de bli till veckan där på om vi har tur.

 

 

Men på tal om tandläkaren på sjukhuset så ska jag dit en sväng imorron o lite nervös e jag för jag e mest rädd eller inte rädd men orolig för att de ska bli en rotfyllning på min framtand o de det sista jag vill, men min tand har lugnat ner sig nästan helt alltså den ilar inte lika ofta eller lika mkt som den gjort förut så kanske behöver den tid för att lugna ner sig ännu mer.

 

Men om ja inte minns helt fel så skulle Göran min tandläkare ta röntgenbilder på tanden för o se hur de står till med roten så inte den är på g o dö för gör den de så finns de inget annat o göra än att rotfylla.

 

 

Men men vi får hålla tummarna för det bästa.

 

 

Nu ikväll så ska jag bara ta de lilla lugna och kanske gå över till gubben o se nån film eller någe.

 

 

 

 

 

Ha de gött mina kära läsare

 

På återseende

 

 

 


 


Av Cattis - 7 mars 2014 18:23

Rubriken har inget med inlägget att göra utan de e bara så jag känner mig just nu   

 

 

 

Igår så va jag på träning istället för i onsdags för Linda som e ledare på onsdags träningen var sjuk så då hade hon skrive på Korpens facebook sida att de passet var inställt, så då bidde de träning igår istället på Anitas Cirkel o de känns med råge idag för jag har vare trött i både l kropp o knopp men framför allt i knoppen, så idag vid lunch tid så va jag helt slut o kände mest för o gå lägga mig o sova ett par timmar, men så blev de inte för dels så skulle ja ju käka lunch o sen efter de så var de Tallkottens tur att ta hand om disken, vi hjälper till med disken varanan vecka på dagcenter.

 

 

Men innan de va dags o sätta sig o käka lunch så frågade jag en preonal på Dagcenter om hon kunde skänka mig lite energi för jag hade totalt slut på ork och energi men då va hon så jätte gullig att jag fick massage både på axlarna, nacken och huvudet o de va gudomligt skönt alltså för hon e superduktig på att massera o sen så e man ju inte allt för bortskämd med att få massage, o sen när hon var klar ja då kom Inger våran gruppledare o gnugga lite hon med på mina axlar o de va lika skönt de.

 

 

Efter lunch o disk så va de dags o fortsätta med lite jobb o innan vi skulle sätta oss o fika så klippte jag lite repotage ur dagens Dagblad o hitta lite intressant faktiskt.

De e inte alltid som jag gör de men just idag så fann ja ganska så mkt intressant.

 

 

 

 

 

Igår på jobbet så fick vi besök av Cilla & Lovis igen och de va lika mysigt denna gång.

Vi spelade lite Hundbowling med Lovis o så chilla vi lite med Cilla o så bjöd vi Cilla på banan för hon älskar banan o så gav jag henne en clementinklyfta som hon först spotta ut men så tiggde hon efter en ny o då visa ja henne att hon fick äta upp den första först innan hon fick en ny o de gjorde hon o hon fick en till sen o den slank ner =).

 

 

Om ni undrar hur man spelar hundbowling så gör man som så att man stället ut 10 käglor på golvet med lite mellanrum o så lägger man hundgodis vid dom o sen så får hunden nosa upp godiset och så välta käglorna när vi hade spelat några ggr med Lovis så var hon både trött och väldigt törstig, så hon fick vila sen o så fick hon lite vatten så klart =)

 

 

Här är lite bilder när vi spelade Hundbowling med Lovis:

 

 

         



Cilla älskar att man pysslar om henne lite

 

 

Bjuder även på en liten bild på utsikten från mitt jobb =)  

 

 

 

 

 

Ha de gött

 

På återseende

 

 

 

 


Av Cattis - 3 mars 2014 21:30

Idag på Kyrkis så var de väldigt lugnt, vi som laddade för att de skulle komma mkt folk som de brukar när det är sportlov men ack så fel vi hade de kom bara några stycken. Men iaf så pysslade några av barna, dom gjorde egna marackas av gamla toarullar och ris o så gjorde dom panflöjtar av sugrör de lät ju inte allt för mkt men ändå barna va nöjda. Till fika idag så bjöd vi på semlor som dom fick kleta ihop själva alltså dom fick välja om dom skulle ha mandelmassa, grädde eller vaniljvisp sj så valde jag alltihop för jag fick tips av Lina att de skulle va godare än bara grädde och rätt fick hon de va supergott men något kletigare hihi.

Imorron så får vi se om de kommer några barn eller snarare hur många ;-).


Ha de gött mina kära läsare
På återseende   <3

 

 


Av Cattis - 1 mars 2014 19:44

Igår så var ja på Himlabadet med Carro, Lina o så mötte vi upp en kompis till Carro där med. Vi hade de super kul där, vi började med att härja runt på äventyrsdelen innan vi gick upp på relaxen. Jag åkte alla rutschkanorna utom en för den har jag ett dåligt minne ifrån, som att den var kolsvart o gick i 100 blås ner eller kanske inte riktigt så fort men fort gick de iaf då när jag åkte den o sen dess åker ja inte den.

 

Men när vi skulle åka en rutschkana med dyna så skulle jag dela dyna med Lina för vi tog en såndär 2 sits dyna men de va bara de att när Lina hade satt sig så for dynan iväg utan mig så jag fick åka efter utan dyna men de gjorde inget för de superkul iaf för både jag o Lina tokskrattade o så Carro o hennes kompis när Lina kom ner när dom såg att jag inte var med.

 

När vi skulle åka alla 4a ner med samma dyna fast Carro o hennes kompis satt i dynan o Lina skulle hålla i handtaget o åka efter så hände det en liten olycka, jag halkade och skrapa upp handen lite granna o så slog ja i strax ovanför skinkan så där e jag ganska så öm idag, men olyckan hindrade inte oss från att fortsätta ha kul.

 

När vi hade vare nere på äventyrs delen några timmar så gick vi upp på relaxen sen o de va riktigt mysigt vi provade på en dusch som påminde om när det regnade ute ganska kallt ibland o ibland så va de ljummet o så när det spöregnade, duggade eller fint regn eller hur man nu ska förklara, o så var vi ju bara tvungna att dra i snöret till hinken med iskallt vatten, de va väl inte det skönaste man gjort men va bara tvungen o göra de.

 

Carro fick även för sig att gå ner i bassängen med iskallt vatten o då menar jag verkligen ISKALLT vatten, men just bara för att hon gjorde de så gjorde ja de me, o de va en upplevelse men en kall sådan, sen så va vi inne i ångbastun o sen i en vanlig bastu fast något kallare.... o så var vi ner i olika bubbelpolar men de va inte så mkt till bubblor i dom men ändå.... sen gick vi ut till bubbelpolen där o va där ett tag innan vi gick in i vedbastun.

 

 

Men de som va den största upplevelsen var när vi var inne i den vanliga bastun som var lite kallare än vanligt när dom hade nån slags sittning och med det menas att dom häller vatten på stenarna i vattnet hade hon anis och fänkål tror ha de var men iaf anis o så hade tjejen som gjorde de en badlakan med en knut på som hon viftade runt med o de blev ju bara varmare och varmare o när hon viftat klart så tog hon ett annat badlakan och viftade runt med o så gjorde hon samma prusedur i 3 omgångar o när de va dags för den sista så va de så varmt att jag tok svettades o så nästan undra om ja skulle klara av den sista för de va så himla varmt lite för varmt för min del o då gillar ja ändå att sitta i bastun.

 

 

När vi hade badat klart o allt så var klockan 21.40

 

Efter att vi hade skjutsat hem Carros kompis så for vi på Donken en sväng och tog en fika, de va riktigt gott de, så jag var hemma i lägenheten vid 23 tiden.

Så idag har ja vare riktigt trött.

 

 

Men ändå så var ja upp till Sörberge församlingshem för att va med på en friluftsgudtjänst , det var helt okey, Carro o Lina sjöng en jätte vacker låt som ja just nu inte kommer ihåg vad den heter, o så sjäng vi allihopa alltså alla som var med några låtar tsm o så va de hamburge lunch där, o så gjorde Christine och Lina lite olika experiment som var riktigt intressant o se men de va ju mest för barna som var där.

 

När klockan var 3 så hade nästan allt folk redan gått hem så de va bra några stycken kvar som fikade innan jag tog bussen hem.

 

 

Sen ja kom hem har ja mest legat på soffan o tage det lugnt o softat, ja jag har ju tillomed hunne o tvätta 2 maskiner tvätt o så har ja duschat.

 

O nu ska jag käka lite granna innan jag ska gå över till gubben o kolla klart på Mello Andra chansen.

 

 

 

 

Ha de gött

 

På återseende

 

 

 

 

 


Presentation

Fråga mig

32 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Instagram

Snäll blogg


Ovido - Quiz & Flashcards