ninjafisken en blogg om mitt liv och min vardag

Alla inlägg under augusti 2013

Av Cattis - 15 augusti 2013 18:24

Idag så var jag i Härnösand med jobbet och det var riktigt kul de, vi åkte tåg dit och hem, vi åkte med Norrtåg.

 

 

Vi började med morronfika på Mc Donalds, det blev en varsin kaffe till dom som ville o te till dom som ville ha de.

Sen efter morronfikat så knallade vi upp på stan och kollade lite i olika affärer, sj så handlade ja inget eftersom ja inte har några pengar just nu.

 

 

Imorron så ska vi åka neröver och det ska bli skönt de å få komma hem till mamma.

 

 

 

Lite bilder från dagen.

 

(Klicka på bilderna för å se dom större)

 

Vi åt mat på ett ställe som heter Kanal Cafét i Härnösand

 

 

                                               

 

 

 

 

 

 

Ha de gött

 

På återseende

 

 

 


 


Dagen · Resa
Av Cattis - 14 augusti 2013 18:20

Nu e ja mätt o belåten, har nyss äte köttbullar och klyftpära o så lite kantareller, ruskigt gott var de.

 

 

Idag annars så har ja vare ledig från jobbet så jag fick sova till 09.07 o de va riktigt skönt de.

Har väl inte gjort så mkt mer idag än o tvättat o bytt lite gardiner i vardagsrummet o så har ja tvättat undan all tvätt ja eller de blir ju tvätt hela tiden typ.

 

 

Ska över till gubben även fast syrran o hennes lilla familj är hos mig men de e bara för att snart ser ja inte honom på en hel vecka o de kommer säkert att hända en hel del när ja är nere hos mamma.

 

Det blir resa ner till mamma redan på fredag efter jobbet så de blir bara hem o duscha äta o så åka iväg för de tar ju ca 7-8 timmar att köra bil ner till Norrköping.

O på lördag så ska jag få följa med på 3års kalas till Flintas syster så de ska bli kul, på vägen hem sen så blir jag avsläppt i Norrköping så mamma kan hämta upp mig där.

 

 

 

Nä nu ska jag in i duschen så jag får iaf ett par timmar med gubben innan Zzzz

 

 

 

Ha de gött

 

På återseende

 

 

 


Av Cattis - 13 augusti 2013 20:45

Idag på jobbet så har man bara tage det lilla lugna och för det mesta bara vere för sig själv bara för att ja känner mig trött mentalt.

Det har vare ganska mysket nu den sista veckan här och de e väl de att de börjar att kännas att man haft syskon och familjen hos sig typ hela sommaren eller de e ju mest syrran och lillfisen som har vare hos mig hela sommaren o så va ju mamma o lillbrorsan hos mig en vecka.

 

 

Men det ska bli skönt att få åka hem till mamma en vecka o få bara rå om sig själv och mina intressen en stund för att sedan ta med mig min kisse hem som har vare hos mamma nu sen i april bara för att han skulle slippa åkra fram o tillbax, men iaf att få ta med honom hem o bara få känna på lugnet. det kommer att kännas att de har vare folk här i min lgh i 2 månader nu för jag e inte riktigt van vid det, men det har vare riktigt mysigt och härligt att få rå om min älskade lillasyster och hennes dotter denna sommar.

 

 

Men en sak är säkert att egna barn är inte att tänka på just nu iaf, kanske nån gång i framtiden men de vet man ju aldrig.

 

 

 

 

Idag på jobbet som sagt var ja ganska mkt för mig själv och då satt ja på min arbetsplats med igenpluggade öron med go musik och så fick ja låna en arbetskompis Allers tidning så jag satt och läste den o när jag var klar med den så var det ganska nära lunch men innan lunchen så pratade jag med Harriet våran gruppledare om att ja hade så ont under vänsterfoten och då fick ja lite gnugg på foten och det var riktigt skönt sen bytte vi fot så hon gnuggade llite på min högra fot med och de va minst lika skönt de.

 

 

Efter att vi äte lunch så for vi iväg till en tjej som gjort praktik hos oss och hos henne fick vi en liten guidning i hennes mys trädgård och käkade även lite körsbär eller inte ja då men dom andra tog några jag tog ett hallon o så lite röda vinbär o så en hel del krusbär för de va typ 15år sedan jag åt de.. fast då var de ju gröna krusbär och idag blev de röda, men de gjorde inget för de va riktigt gott.

 

Sen så gick vi upp på hennes veranda och så bakade vi tunnbröd, degen var redan klar när vi kom dit så det var bara att baka ut den.. o så gräddade vi den på en jättestor Murika o de blev ruskigt gott och så med lite smör på sen så de smällte.. men en sak blev negativt o de va att ja fick smör på mina byxor onu vet ja inte om ja kan lyckas få bort de =(...

 

De e ju så typiskt mig o få fläckar på mina kläder o gärna sånna som inte går bort. =S

 

 

Nä nu ska vi se på film nr 2

 

förra filmen vi såg var Tjejen som föll överbord med Kurt Russel och Goldie Hawn.

 

 

Nu blir de nån film som syrran valt ut.

 

 

 

 

Ha de gött

 

På återseende

 

P.s bilder från dagen finns på min instgram, det är bara att klicka på Instagram ikonen här nedanför)

 

 


Av Cattis - 10 augusti 2013 12:25

Idag så är det en dag med riktigt tråkigt väder.

Det regnar ute och humöret är inte på topp =(

 

För ett par timmar sedan så kom syrrans kille hit till oss som en liten överaskning till syrran, han ska vara här i lite över en vecka, innan vi ska åka neröver tillsammans allihopa.

 

 

Tycker att de ska bli skönt att få åka ner till mamma å hälsa på fast det bara var ca en månad sen vi sågs.

Men det som är planerat att jag ska göra nu under vackan jag är nere hos mamma är att jag ska fira Stephanie och Morfar o om ja har tur även få hälsa på mormor, o så måste ja ju bara höra med min kompis Stina o se om hon har tid o lust o ses någe.

 

 

Hade ju även velat åka till Norrköping för å va med min kompis Carro men de e bara de att min ekonomi säjer ifrån om att ladda ytterliggare ett busskort så jag kan köpa en dygnsbiljett =(

 

Men men de kommer fler chanser, men kanske kan ju hon komma ner till Viken istället så kan vi ju hitta på någe på min hemmaplan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igår på jobbet var det verkligen festligt, för som ja kanske nämt i ett tidigare inlägg så har vi gjort glass med olika samker, en med hemmagjord hallonsylt och en med hela blåbär, vanilj och så en med citron och apelsin.

O så hade vi smällt mörk choklad som vi pänslade i silikon ugnsformar o så ställde vi det i kylskåpet så det fick stelna innan vi la glass på chokladen o så in i frysen en stund.

 

Sen tryckte vi ut choklad/glassen ur formarna.. dena ena blev jättefina rosor och den andra blev fina löv.

 

Tyvärr så glömde ja knäppa kort på vårat fina mästerverk =(

 

 

 

 

 

 

Idag så blir de nog en lugn dag pga vädret, för de e ju inge kul å vara ute när det regnar.

 

O min syster e på surt humör o syrrans kille försöker vila lite eftersom han har kört flera mil nu under natten o själv så gick ja in i mitt sovrum med datorn för o inte vara i vägen o sen för o få vara lite för mig själv, för just nu känner ja att ja behöver de för att inte själv gå i taket.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha de gött

 

På återssende

 

 

 

Av Cattis - 8 augusti 2013 11:49

Idag på jobbet så har vi gjort 2 olika sorters glass en med hemgjord hallonsylt och en med blåbär.

En riktigt soft dag på jobbet, men såhär soft har vi de inte alltid utan det är bara 2 veckor innan och 2 veckor efter semestern som vi har något som vi kallar för Sommarkotten.

 

På eftermiddagen idag så har ja ingen aning om vad som händer och fötter.

Imorron däremot så ska vi äta våran glass som vi gjort idag o så ska vi se på film.

 

En jobbarkompis ska ta med denna film:

 


 

Handling:

 

Livet är en schlager är berättelsen om fyrbarnsmamman Mona, som är till den graden besatt av schlagermusik att hon döpt döttrarna till Carola, Kicki, Lena PH och Anna Book. Monas man är arbetslös och själv jobbar hon personlig assistent åt David.

Sent en eftermiddag, just som Mona ska gå hem från jobbet, spelar David en melodi på sin synth. När Mona stannar upp för att lyssna inser hon att sin handikappade vän är ett geni på att skriva schlagers!

 

 

 

Ha de gött

 

På återseende

 

 


 

 

Av Cattis - 7 augusti 2013 23:37

Nu e de inte mer än 1 1/2 vecka kvar tills vi ska åka neröver igen, Syrran ska åka hem o jag ska till mamma. När jag kommer hem igen så kommer ja hem till en tom lgh, de kommer att vara blandade känslor, samtidigt som det är skönt att få återgå till.det."normala" så är det jätte tråkigt för det har vare en underbar sommar tsm med min älskade syster och hennes dotter.



Som idag var jag ledig från jobbet, jag hade en såkallad "hemmadag" och det var riktigt skönt fick sova fram till 08.40 sen vakna jag av att kissblåsan var full =( annars hade jag nog fått sova kanske en 20 min till. Men de gör inget för vi har haft en mys idag idag.


Vi gick även över till grannen, det var meningen att vi bara skulle lämna tbx litermåttet som.vi fick blåbären i, men dom blev så glada att vi kom på besök så vi blev kvar där säkert ett par timmar.
Jag tycker väldigt mkt om mina grannar fast dom inte är i min ålder men dom är skojfriska och glada. Men de e ju de att så som jag är mot dom är ju dom emot mig.



Efter att ha vare hos grannen så gick vi upp till lekparken och gungade lite, men efter ett tag så ville Stephanie gunga på slänggungan så hon o syrran satt på ena sidan o jag den andra, men så kom ju grannflickan o ville va med o de fick hon, så hon o syrran satt på ena sidan o så fick Stephanie sitta hos mig och de gick riktigt bra o kul hade vi.


Sen gick vi hem efter en stund i lekparken syrran tog hand om disken, Stephanie käka lite lunch o lilla jag plocka undan skräp o saker å dammsög sedan golven i alla rum + den tråkiga trappan o lillhallen efter att syrran va så gullig o kasta ut alla skor o mattor sen så svabba syrran av golven, så nu e de rent o fint tills nästa gång det är dags o städa =).

Nä nu ska jag sova lite så jag orkar upp imorron (Jobba imorron igen)


Ha de gött mina kära läsare.
På återseende

<3

Av Cattis - 5 augusti 2013 12:04

Imorse när klockan ringde så var de riktigt segt å komma upp ur sängen dels för att ja va trött o dels för att ja kände mig sleten efter Cirkelträningen igår, så de känns att ja tappat massor under sommaren.

 

 

Men ja tror inte ja vill låta min syster åka hem sen för tack vare henne så fick ja faktiskt veta nå riktigt kul idag, alltså jag ställde mig på vågen här på jobbet för hemma har ja ingen o trodde de att ja kommer nog få sota för att ja dryckt i mig så mkt godis o bullar,mm men icke jag har till o med minskat med 1kg o de e nog för att ja o syrran har promenarat så mkt nu under sommaren.

 

 

Men till hösten sen när träningen kör igång igen så ska jag försöka att sluta med godis helt för de funkar inte att bara hålla sig till helgerna eller jo ganska bra men ändå om ja ska lyckas gå ner i vikt vilket jag behöver, då måste jag dra in på go sakerna.

O sen även tänka på att inte trycka i mig för mkt mat o sen tänka på VAD jag äter.

 

 

 

Men iaf idag när ja kom på jobbet så var de ju såklart kul o se alla kamraterna igen, men ett par veckor till semester hade ju ändå inte skadat. =)

De som vi gjort nu på morron är att vi har surrat om hur sommaren har vare o så fikat lite. Var även ner på ICA en sväng o handlade till brödbak här jobbet som vi ska ha när vi är ute på skoj nu när vi har sommarkotten.

 

 

Nu så har ja lunchrast så då sitter ja här vid datorn å softar o lyssnar på Brad Paisly o så har ja kikat in på min kompis blogg, den hittar du HÄR.

 

När jag var inne på hennes blogg så hade hon lagt in en låt med Miley Cyrus och jag fastnade för den så jag tänker lägg in den här med för den va så fin =)

 

 

 




Här e en låt med Brad Paisley, den e grym men bra

 




En annan låt med Brad Paisley som e jätte fin

 

 

En annan låt som jag åxå älskar =)

 

 

 

 

 

Ha de gött mina kära vänner

 

På återseende

 

 

 

 

Av Cattis - 4 augusti 2013 23:05

Nu va de ett tag sen som ja blogga, men det har inte funnits så mkt tid eller ork över.

Min syster och hennes dotter är fortfarande kvar hos mig, men de e bara några veckor kvar så ska vi åka neröver igen. Tita o hennes kille har ett 2års kalas att planera o säkert en massa andra bestyr som måste fixas nu när man ska återvända till verkligheten.

Själv så börjar min verklighet imorron redan för då börjar jag å jobba, men jag har ju lite tur iom att jag är ledig på onsdagarna eftersom jag jobbade i somras på familjedagarna nere på Vivstavarv.
Men å andra sidan så ska ju inte klaga överhuvudtaget för vi har ju 2 veckor sommarkotten nu med en massa skoj o trevligheter.


Men iaf innan jag avslutar detta inlägg så ska jag berätta vad vi hittat på idag.=)
Jo vi har bakat frukostfrallor, o så fick vi en liter blåbär av grannen så syrran har sutte o rensat sen så har vi vare på Tjärn o badat o där va de kallt innan man väl kom i, för sen var det inga problem o lillfisen tycker de e kul o bada o simma med sina puffar och simring. Hon är ju den som alltid har doppat sig först.


Efter badet så fick gubben vara barnvakt till ett sovande barn medans syrran å jag drog på Anderssons o handla, så imorron blir de blåbär och hallonpaj för syrran o hennes jänta ska gå o plocka vildhallon på ett ställe. Sen när vi kom hem så startade ja grillen o grilla nästan färdigt innan gubben ta över för jag skulle iväg på träning (sista sommargympan) så nu e de bara o vänta på att höstterminen ska börja.


Nä nu e de dags o sova lite så man inte e för död när klockan ringer imorron 06.58

Sov gott o dröm sött
På återseende

<3

Presentation

Fråga mig

32 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Instagram

Snäll blogg


Ovido - Quiz & Flashcards