ninjafisken en blogg om mitt liv och min vardag

Alla inlägg under juli 2014

Av Cattis - 25 juli 2014 18:13

Idag blev det en magisk dag för syrran o jag bestämde oss för några dagar sen att vi skule gå till Merlo slott och kika o kanske kolla upp hur de va med guidade turer. Men när vi väl kom dit så tänkte vi de att vi kollar runt lite o så i slottsparken för bara den e ju magisk, men sagt o gjort o syrran knäppte några kort o sen så satt de en gubbe på en bänk där i parken vid slottet så jag gick fram o fråga honom hur de va med guidade turer osv men vi fastna där o surrade en del med honom om dv saker för han var så lätt o prata med o kul var han oxå, o sen efter ett tag så tyckte han att de va så varmt i skuggan o solen så han frågade oss om vi ville kika lite inne i slottet o självklart va vi ju inte sena o tacka ja på den frågan.

 

 

Så vi fick oss en magisk guidad tur inne på slottet, men städerskan som höll på o damsuga golven blev lite fundersam för hon gav oss en ganska konstig blick med de brydde vi oss inte så mkt om. De va bara jag, syrran o Stephanie som fick en guidad tur av honom. Gubben kan ha vare nån stans i 45 - 50 års åldern skulle jag tro.

 

Egentligen så var sista guidningen igår och den hade vare fullbokad sen i Maj så jag tror dessa guidningar är poppulära, Men till nästa år så ska ja nog försöka få till en "riktig guidning" gubben berättade att guidningen är på i 1½ timme (En timme och 30 min) för att få med allt. Han berättade även att i ena tornet så bor de 3 olika fladdermus arter o de e lite häftigt tycker ja, men tyvärr så e dom ju fridlysta så man kan ju inte flytta på dom hur som hälst för tydligen så bajsar dom ganska rejält så han sa de att ska man gå in i de tornet där dom finns så måste man ha mask på sig dels för att de kan finnas smitta med fladdermössen o sen ångerna från bajset var väl häller inte det nyttigaste man kan andas in....

 

 

 

Men den som är nyfiken på en magisk historia så boka guidning till nästa år vetja   

 

 

 

 

 

 


Några bilder från Merlo Slott =)

 

 

 

 

 

Ha de gött

 

På återseende

 

 

 


Av Cattis - 24 juli 2014 21:32

Nu så har vi haft riktig tropsk värme över 45°C på balkongen i solen. Så vad har systeryster, Stephanie o jag hittat på i denna hetta jo för 2 dagar sedan så var vi på Vivstavarstjärn och badade o de va riktigt skönt de ja förutom att ja nästan höll på o somna i solen så jag lyckadess bränna mig ganska så bra på ryggen mindre lyckat då men men jag har ju en sån go syrra att hon hjälper mig o smörja in min rygg för nu kliar det som en jag vet inte vad, och det gör mig galen.

 

 

Igår så var vi bara hemma och tog de lilla lugna, syrran bakade lite granna o jag städadade lägenheten lite granna för vi hade fått in så mkt sand från när vi var på Tjärn och badade.

Idag så besökte vi loppisen (Fyndexpo) uppe i Sörberge men de va inte möe o hänga i julgran, syrran köpte några badleksaker till sin jänta o så köpte jag ett halsband till jänta..... Efter de så fick jag en liten snilleblixt att ja vi skulle gå köpa mjukglass så sågt o gjort men de blev en kladdig historia för glassen smälte så fort i denna hetta...men kul hade vi iaf.

 

 

När vi kom hem så började jag med maten, jag stekte pannkakor till oss o efter maten så väntade vi bara ut tvättmaskinen sen så gick vi iväg på lekparken på dagiset för o leka lite med jänta så hon fick busa av sig ordenkligt innan vi gick hem.

 

O nu så har hon duschat/badat så hon är ren o fin o nerbäddad nu...så syrran håller på o natta henne. =)

 

Några bilder från veckan finns på Instagram o titta på, orkar inte lägga upp dom här....

Antingen så kollar ni in min Instagram via ikonen här nedanför eller så kollar ni via mobilen "Muppmupp85"

 

 

 

 

Ha de gött

 

På återseende

 

 



Av Cattis - 20 juli 2014 10:58

Nu har syrran, hennes jänta o jag kommit hem till Timrå, vi kom kom hem i onsdags o under tiden så har vi hunnit med att vara på drakborgen o så var vi på Loppis och Eriks Hjälpen en sväng. 

 

 


 

Våran packning som vi hade med oss, syrrans väska hade så små hjul att de knappt inte gick o dra den o så vägde den bly, så därför fick syrrans väska åka i barnvagnen o Stephanie fick gå men de gick bra ändå.

 

 

Idag ska vi gå bort till Tjärn o bada o ta med matsäck   

 

 

 

 

Bild på våra fynd från Loppisen och Eriks Hjälpen kommer senare.

 

 

 

Ha de gött

 

På återseende

 

 

 

 


Av Cattis - 14 juli 2014 18:50

Idag så har de vare e lugn dag, har inte gjort speciellt mycket.

 

 

Men en sak har jag gjort eller inte jag utan min lillebror Marcus.

 

 



Denna snygga tatuering gjorde min bror på mig idag. de tog ca 1,5 timme o göra den.

När han körde linjerna så va de den första som gjorde ondast o skuggningen gjorde rätt så ont men inte hela tiden utan stundvis. Men nu har jag iaf fått min "Tro, hopp och kärlek"

Som jag längtat efter läääääääääääääääänge.

 

 

 

 

 

Ha de gött

 

På återseende

 

 

 

 


Av Cattis - 13 juli 2014 12:02

Denna film var riktigt mysig.

 

 


 

 

Handling:

 

Under ett helt sekel i ett mytomspunnet New York City får vi här en berättelse om mirakel, öden som möts och den eviga kampen mellan gott och ont.

 

 

 

 

 

På återseende

 

 

 


Av Cattis - 9 juli 2014 20:29

Idag så drog jag iväg o mötte en kompis vid Banvallen vid 1 tiden o sen så tog vi våra cyklar och syklade vidare till Gusum o dit är det en mil via Banvallen. Banvallen är ett spår som det gått tåg på en gång i tiden så det är en skön sträcka att cykla för det är nästan bara raksträcka men tyvärr e de ju bara grus hela vägen, så när man kom ut på asfalt så blev man lycklig, men iaf när vi väl kom till Gusum så tog vi en paus för o dricka vatten o vila ändan från sadeln då vi cyklat hela milen utan en vila emellan.

 

 

När vi vilat klart så drog vi förbi folketshus och upp till Gusums skola för o kika o fota innan vi drog vidare mot Yxningen, från Gusums skola är det ca 3 km cykelväg så sammanlagt idag så har vi cyklat 3 mil o de känns i ändan, men för o skryta oxå så tog jag årets första dopp i Yxningen o de va kallt f'n så de blev bara ett dopp hihi.

 

 

 

 


 

Här gick jag 1 - 6an  (Gusums Skola)

 

 

 

Ha de gött

 

På återseende

 

 


Av Cattis - 8 juli 2014 12:19

Nu har ja vare hemma hos mamma i Valdemarsvik sen i fredags och det har hänt lite smått o gott sen ja kom ner hit. I lördags så var jag, mamma, storebrorsan o hans dotter nere på Karnebåtfestivalen och det var riktigt mysigt de men varmt så in i norden, men jag klagar inte för nu när sommaren äntligen har hittat hem   

 

 

Det vi gjorde var att åka karrusell, o så försökte jag vinna lite choklad men de gick åt pipsvängen, o sen så gick vi runt o kollade på vad som fanns i dom olika stonden men de va inte möe o hänga i julgran, MEN sen vid 4 tiden så kom karnevalståget o de va riktigt mäktigt, de va mkt mer än vad de brukar vara. Sen på kvällen så grillade vi o hade de almänt mysigt.

 

 

Igår så var jag o lillbrorsan först ute på en gå/springrunda o de va super jobbigt för dels så va de varmt o dels så e ju inte min kondition på topp tyvärr, på kvällen sen så lurade jag med lillbrorsan på en promenad först upp på Lejonberget på utsiktsplatsen o de va riktigt mysigt sen så gick vi rundan runt Lejonberget men de va ganska så jobbigt för de va ganska så mkt mygg o flugor så jag tror vi gjorde av med dubbelt så mkt kalorier som stog i appen som jag hade startat för vi fäktades ganska så mkt med bygg o fluhorna farmför allt för dom ska ju hela tiden surra runt örona o de e ju skitjobbigt rent ut sagt.

 

 

Från det vi startatde hemma o tills det vi kom hem så hade vi fått många fnatt på flugorna o myggen o så ont i fötterna till tusen, men de blev en promenad på 2 timmar. Så inatt har man sove riktigt gott trotts värmen. 

 

 

Idag så ska vi cykla till Gusum om inget annat händer.

Det är 1 mil till Gusum från Valdemarsvik så de tar en stund o cykla o sen så tänkte ja de att vi skulle besöka olika platser i Gusum för att väcka gamla minnen från den tiden vi bodde där. Björnvägen där vi bodde en gång i tiden står nu helt öde utan något hus kvar på den gatan tyvärr för det är en underbar plats att bo på... men tyvärr så gick föreningen i KK o ingen ville köpa husen där dom stog så husen flyttade till andra ställen, huset som vi bodde i tror ja flyttade till Linköping om ja inte minns helt fel.

 

 

                                               

 

Ha de gött

 

På återseende

 

 

 


 


Av Cattis - 2 juli 2014 22:43

                       





Ha de gött

 

På återseende

 

 

 

 



Presentation

Fråga mig

32 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Instagram

Snäll blogg


Ovido - Quiz & Flashcards